METALWINGS – готик рок/метъл групата на България

0

Когато за първи път чух съвсем случайно първата им издадена песен Crying of the sun, изобщо и не подозирах, че зад прекрасния ангелски глас на фона на симфоничния рок, отнасящ те директно към готиката на средните векове, се крие българската група METALWINGS. Единственото, което ме ориентира от коя народност е рок/метъл бандата, беше местността където бе сниман клипът към песента –  емблематичните Белоградчишки скали. Песента грабва още в първите секунди със своята загадъчност, прекрасния глас на Стела Атанасова, въздействащия припев, изпълнен от Велислав Узунов и неповторимата епична мелодия.

Симфоничният готик рок е любим жанр в повечето европейски страни. Слушайки METALWINGS не само, че няма да разберете, че музиката не идва от някое западноевропейско или финландско студио, но ще искате да слушате още, и още. Изключително оригинални, многопластови и завладяващи песни, с които METALWINGS не само показа, че и в България може да се прави качествена музика, но и постави летвата високо за други рок групи в жанра.

METALWINGS издаде своя първи албум в началото на тази година, озаглавен Fallen Angel in the Hell, който носи името на едната от включените в него песни.  Наскоро групата засне своя клип към песента, отново сред уникалната българска природа, който с нетърпение очакваме да излезе официално около Нова година. Снимките към видеоклипа са били истинско предизвикателство, а крайният резултат е повече от обещаващ, както споделиха с мен Стела, Григор, Блеки, Кръстьо и Константин по време на нашата среща. А къде точно този път бандата е снимала, ще остане изненада за феновете!

Не е изненада, че в България обществено вирее и се радва на всеобща популярност съвсем друг вид музика, която измества от екраните на музикалните канали и от радиочестотите качествената и стойностна музика. Музика, която дъни едни и същи мелодии и върти едни и същи текстове без дълбочина и смисъл. Музиката, която радва елементарните душици, без да ги обогатява.

Не е изненада, ако досега не сте чували за METALWINGS, защото те творят качеството, което тук е трудно достижимо. Затова няма и да е изненада новините за тях да започнат да се сипят от чужбина, където не само ще бъдат, но и вече са наистина оценени!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg