Нели Рангелова – свят от любов, диамантено кристален

0

40 години на сцена – този творчески юбилей на Нели Рангелова събра на една сцена част от големите имена на мелодичната българска музика. Изпълнителката на „Необяснимите неща“ (Мой стих) отбеляза и своя личен 60-и рожден ден. За да я поздравят, песни ѝ подариха Васил Найденов, Георги Христов, Веселин Маринов, Мария Илиева, Искрен Пецов, Тони Димитрова и още, и още….

Шоуто започна с кратка ретроспекция от най-популярните видеоклипове на Нели Рангелова през годините. Сред тях беше и песента „Необяснимите неща“, която спечели „Златния Орфей“ през 1982 г.

Един след друг на сцената излизаха бизки приятели на рожденичката, а първи бяха Димитър Туджаров-Шкумбата и Влади Ампов – Графа.

Още на началните акорди на емблематичната „Почти забравена любов“ на Васил Найденов цялата зала изригна от аплаузи, а след като песента изпя лично виновницата за музикалната вечер, до нея застана и неповторимият Васко Кеца.

Нели Рангелова

Нели Рангелова изпълни хронологично повечето от хитовете си, голяма част от които са дело на Красимир Гюлмезов.

„Писмо до татко“ беше другата композиция, по стихове на Михаил Белчев, която развълнува публиката.

Незабравим момент от вечерта беше песента, посветена на отишлите си от този свят миналата година майки на рожденичката и нейния най-добър приятел Георги Христов. Изпълнението на двамата развълнува почитателите на стойностната музика в столичната зала 1 на НДК на 7 октомври вечерта.

Черешката на тортата в красивия концерт беше изпълнението на непреходния дует „Една любов“ на два български гласа, без които българската музика нямаше да бъде същата – Георги Христов и Нели Рангелова.

Нели Рангелова

Финалът на невероятната вечер беше чисто новата песен на юбилярката, която смени три тоалета – „Родино“, по стихове на Явор Кирин и музика на Краси Гюлмезов.

ЧРД, Нели!

снимки: Виктория Сиракова

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg