Иън Макюън и „На плажа Чезъл“ откриват „CineLibri“ 2018

0

Култовият британски писател Иън Макюън открива лично четвъртия международен кино-литературен фестивал CineLibri – 2018 с една от най-интригуващите любовни киноистории, създавани по роман някога – „На плажа Чезъл“.

Знаменитият британски творец и общественик, автор на романа и съсценарист на филма, пристига в България специално за откриването на фестивала. Иън Макюън ще бъде удостоен с титлата почетен доктор на СУ „Св. Климент Охридски“ и с наградата „Синелибри“ за цялостен принос към изкуството на литературната адаптация на езика на киното.
Шоуто за откриването на фестивала обещава да е зрелищно, съпроводено със специално създадена хореография и видеомапинг, отбелязват от екипа.

cinelibri

писателят Иън Макюън и актрисата Сърша Ронан

След церемонията, на която се очакват официални гости и видни български и европейски кинотворци, ще бъде излъчена най-новата екранизация по роман на Макюън – „На плажа Чезъл“, с участието на ирландската актриса Сърша Ронан („Изкупление“) и Били Хауел („Дюнкерк“), които се превъплъщават в двама влюбени с различен социален произход.

Флорънс е цигуларка от висшата класа, която се привързва към бедния студент Еди, и двамата сключват брак. Историята проследява техния меден месец на плажа Чезъл. Възхитителният психологически финес, с който романът на Иън Макюън обрисува вътрешния трепет и смущение на двойката, свързани със секса и интимността, е пренесен блестящо на екрана според познавачи.

Режисьор е Доминик Кук, известен с успешните си театрални проекти. В актьорския екип са и Емили Уотсън, Ан-Мари Дъф, Самуел Уест.

Продажбата на early bird билети за официалното откриване на CineLibri започна и ще продължи близо месец. Цената е 9 лв. След 19 септември билетите ще са по 12 и 14 лв., а за студенти и пенсионери – 10 лв. Билети има на epay.bg и в Билетния център на НДК.

Четвъртото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri е от 10 до 24 октомври, с над 300 прожекции, над 40 актуални кинопродукции, много специални гости, събития и емоции, „обещават“ организаторите.

Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките ѝ форми и е под мотото „Любов между редовете“. Delo.bg е медиен партньор на събитието.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg