Христо Живков с основна роля в продължението на „Страстите Христови“ на Мел Гибсън

0

Българският актьор Христо Живков ще бъде сред звездния състав в продължението на филмовия хит „Страстите Христови“ на режисьора Мел Гибсън – „Страстите Христови: Възкресение“. Втората част ще проследи трите дни след разпването на Божия син.

Христо ЖивковОт екипа на мега продукцията съобщават, че Христо Живков ще има основна роля в продължението на филма. Сред участниците във втората част отново са са Джим Кавийзъл (Иисус), Майя Моргенщерн (Мария) и Франческо де Вито (апостол Петър). Сценарият все още се пази в тайна, знае се само, че е поверен на Рандъл Уолъс, чието дело са култовите ленти „Смело сърце“, „Пърл Харбър“ и „Бяхме войници“.

Очаква се снимките на „Страстите Христови: Възкресение“ да започнат до края на тази година, а на голям екран ще го гледаме навръх Великден 2020 г.

През 2004 г. Христо Живков се превъплъти в ролята на апостол Йоан, а „Страстите Христови“ се превърна в една от най-успешните кинопродукции, с приходи от над 700 милиона долара.

кадър от „Страстите Христови“, реж. Мел Гибсън, 2004 г.

В лентата Живков, освен с гореизброените, си партнираше още с Моника Белучи (Мария Магдалена) и българският му колега Христо Шопов (Пилат Понтийски). Част от снимките на първата част на „Страстите Христови“ бяха в италианския град Матера, който догодина ще е европейска столица на културата, заедно с Пловдив.

Въпреки касовия успех тогава филмът не бе приет с възторг в Холивуд и дори се стигна до замразяване на кариерата на Мел Гибсън. Изказване на бащата на Гибсън за жертвите по времето на Холокоста разгневи няколко души от еврейската общност в меката на киното и изпрати в забвение големия актьор и режисьор.

Христо Живков от дете е повлиян от голямото кино и по-специално от творчеството на Чарли Чаплин. Открил е професионалното си призвание твърде млад, още шестокласник. Завършил е НАТФИЗ в класа на покойния вече проф. Христо Христов и се дипломира през декември 2003 г. с авторския документален филм за прочутото студио „Чинечита“, в което са творили Фелини, Антониони и много други световноизвестни режисьори. Последният български филм, в който е участвал, е бил под режисурата на преподавателя му – „Суламит“, 1996 г. В момента Христо е актьор, режисьор и продуцент на свободна практика. Живее в Лос Анджелис, а скоро приключи снимките в Швейцария на филма „Le Rêve du Calife“. 43-годишният Живков е наясно, че ако вярваш силно в нещата, които правиш и имаш светъл дух, то тогава възрастта не може да се изпише на лицето ти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg