Дейвид Гарет свири като истински Цигулар на дявола и говори на български в София

0

„Добър вечер, София! Благодаря на всички, че сте тук“, „Имам нужда от вашата помощ“, „Сигурен съм, че знаете следващата композиция“ –

това бяха само част от фразите на български, с които световноизвестният цигулар Дейвид Гарет очарова родната публика наред със своята харизма на рок звезда и виртуозността на истински класически музикант. София бе поредната спирка от тура „Explosive Live“, а излизането му на сцената буквално нажежи до червено публиката в зала Арена Армеец.

В началото се чуваха само звуците на цигулката му, а след минути Цигуларят на дявола подари на публиката „Dangerous“ на Давид Гета.

Дейвид Гарет
Талантливият музикант изсвири с един пръст „Neh nah nah nah“ на Vaya Con Dios, което беше истинска битка между цигулката му и китарата на Джанго Рейнхарт. В края на този музикален дуел, Дейвид Гарет бе категоричен:

„Победителят е ясен – добрата музика!“

Дейвид обича да експериментира и да смесва различни музикални стилове. Амалгама между електронен бийт и симфоничен оркестър е в основата на авторското „Еxplosive“, което е дало името на турнето му.

Класики в осъвременен аранжимент за цигулка на Еминем, Принс, „Чикаго, „Лед Цепелин“ и Брус Спрингстийн следваха едно след друго. Между тях публиката се наслади и на класически изпълнения в рок вариант, сред които Първият концерт за пиано и оркестър на Чайковски.

Срещата с почитателите не мина и без

„Полетът на бръмбара“ – композицията, която преди 10 години донесе на Дейвид Гарет „Гинес“ рекорд,

след като го изсвирва за 66 секунди. Валс виртуозът посвети на майка си, която го гледаше от първия ред.

Дейвид Гарет
С „They Don’t Care About Us“ на Майкъл Джексън завърши шоуто, а за него цигуларят поиска помощта на публиката, отново на български език.

Бисът беше класическата олимпийска композиция на Уитни Хюстън от 1986 г. „Оne moment in time“. Море от светещи фенерчета заля залата по време на изпълнението, а на изпроводяк Дейвид Гарет изрази удоволствието си от топлото посрещане на българската публика:

„Невероятни сте, енергични! От сърце благодаря, че направихте това шоу велико!“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg