ДАРА и Murda Boyz покориха сцената на BG Music Festival 2019

0

В препълнения Летен театър на град Сандански на 7 юни стартира третото издание на BG Music Festival. Хиляди желаещи успяха да видят и чуят на живо участниците от тазгодишния форум, както и своите идоли ДАРА, MURDA BOYZ и IVY.

Зрителите пред телевизионните екрани също се насладиха на 3-часовия музикален маратон от ефира на BG Music Channel и Balkanika Music Television, както и в официалния YouTube канал и официалната Facebook страница на BG Music Channel.

BG Music Festival 2019

Финалистите представиха своите песни в трите категории: поп, рок, хип-хоп/R’n’B. Публиката и зрителите пред малките екрани чуха и видяха изпълненията на:

Антифриз, Трио ELEGANCE & Николай Иванов, Божидара Симеонова, Richard, Наталия Тенева, Bobby & Danny Levan, Meia, Боби Ваклинов, Nels, Boyanski, Kokolea, Madjuna, Цвети Радойчева, Sookz, Chemshirov и Jordan S., Rally Spassova, Toshey, Mina, ИцоУ, 1stLine, Theo. Всички артисти представиха най-новите си проекти по свой оригинален начин и със сигурност надпреварата за призовете ще бъде доста оспорвана.

 

Всички песни ще се борят за наградите на Фестивалното жури, което тази година ще раздаде 3 отличия в различните категории. Освен тях ще бъдат връчени призове и от журналистическото жури, както и публиката в Летния театър. Гласуват и телевизионните зрители, а специалната награда ще връчи кметът на Община Сандански.

Председател на фестивалното жури бе една от иконите на българската музика – Заки от дует „Авеню“.

Заки

Другите членове на журито бяха: Живко Колев – текстописец,  Петя Костадинова – експерт култура в Община Сандански. В комисията са и Григор Копров – доказан македонски композитор, както и DJ Marti G – легендата на DJ-ите с над 35-годишен стаж.

Председател на Журналистическото жури за втора поредна година бе Георги Неделчев – редакционен директор на списание Biograph.

Награждаване

И двете журита гласуваха в реално време с индивидуална карта за оценяване по десетобалната система. Резултатите ще станат ясни по време на Галавечерта на 8 юни. Тогава ще бъдат обявени и фаворитите на публиката в Летния театър и ТВ зрителите. Ще бъдат връчени и наградите на кмета и Община Сандански, както и Наградата на участниците.

Водещ на третото издание на BG Music Festival беше R’n‘B певицата Ivy.

Изненадата за публиката бе най-новата песен на IVY и Bobkata от Murda Boyz „Ще ги паля“, чиято премиера направиха в същата вечер.

IVY и Bobkata

Веднага след това рапърите зарадваха гръмогласната публика с хитовете  „Пие ми се“, „Дай ми“, „Papi” и други.

Murda Boyz

За край на вечерта на сцената се качи дивата поп певица ДАРА, която екзалтира всички присъстващи от новото й парче „Darbie”. Още с появата си тийн идолката вдигна всички фенове на крака.

Дара

Дълго след като слезе от сцената тя не успя да напусне Летния театър, защото буквално бе обградена от стотици почитатели, които искаха да се докоснат до своята любима изпълнителка.

Организатори на събитието са BG Music Channel, Music Media Cluster и Община Сандански.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg