Йордан Марков: Летях със страх, след като на летището гледах епизод от „Самолетни катастрофи“

0

Талантливият поп изпълнител Йордан Марков е роден в един от най-красивите български град – Силистра на 15 септември 1993 г. Занимава се с музика и пеене от ранна детска възраст самостоятелно и като част от различни вокални състави. Участвал е в редица международни конкурси и фестивали, както у нас, така и в чужбина – Казахстан и Русия. Първият самостоятелен албум на Йордан Марков „Живот на кръстопът“ излезе преди година и включва 16 песни написани и композирани от едни от най-големите имена в българската популярна музика – Тончо Русев, Евтим Евтимов, Пламен Велинов, Ваньо Вълчев, Стефан Димитров, Богдана Карадочева, Александър Петров, Иван Тенев, Валентин Пензов, Мариета Ангелова, Светослав Лобошки и др. В навечерието на 24-ия рожден ден на Йордан Марков излезе нов видеоклип  „Кажи ми как“.

Младият изпълнител, когото наричат Новия Веселин Маринов споделя с читателите на delo.bg своите самолетни приключения и става част от запазената марка на сайта – рубриката ПЪРВИ ПОЛЕТ в категорията авиоДЕЛО.

самолетните полети на Йордан МарковЗа мен е голямо изживяването да пътувам със самолет и винаги се вълнувам, дори и до ден днешен като знам, че отивам към летището и ще летя, без значение накъде. За мое огромно щастие никога не съм имал сериозни проблеми по летищата, освен редовните, които са се случвали на всеки един пътник – закъснял полет, отменен полет, загубен багаж и т.н. Но се сещам да Ви разкажа една история, която ми се случи на едно от летищата, докато чаках да дойде време за моя полет.

Стоейки и чакайки поредния закъснял самолет, се заглеждам в един от телевизорите, на който беше пуснат National georgraphic. По него даваха предаването „Самолетни катастрофи“, а в епизода показваха кадри как един от самолетите, излитайки се пали и загиват абсолютно всички пасажери и екипажа на борда. Доста се стресирах и доста се колебаех дали да се кача на полета, който чаках. В край на сметка се престраших, но излетях с доста страх. За щастие, полетът беше безавариен. И до ден днешен, очаквайки самолета на летището, се сещам за този момент.

Йордан Марков

Иначе обичам да пътувам със самолет и да наблюдавам градовете нощно време от въздуха – изключително успокояваща и красива гледка. Пътувайки толкова много със самолети и участвайки във всички тези конкурси, донесох за мен и за България много престижни отличия. Може би една от най-големите награди, които съм печелил е да продължа своето висше образоване в Московската държавна консерватория, но аз отказах, тъй като искам да съм си тук в България и да пея българска естрадна, шлагерна, популярна музика, която да има послание в стиховете, да описва живота ми и да стига до сърцата на публиката.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg