Петя Буюклиева: С мен винаги е купон в самолета

0

Петя Буюклиева – поп изпълнител

Петя БуюклиеваПървият ми полет? Знам го много добре – София-Бургас! Аз си го спомням, даже бяхме на квартира в кв. Дружба и беше много смешно. Знаех колко ми е близко до летището – нямах търпение да отида и да се кача директно. Първият ми полет беше „служебен“ – бях по участия. Имаше един г-н Баджаков се казваше – много известен продуцент, който канеше изпълнители за концерти. Мен като млада певица много ме беше харесал и ме канеше редовно по участия.

– Коя година е било това?

Беше в края на 1982 г. Правихме много яки коледни партита. Аз – младата певица и Емил Димитров с неговата банда. Имам много неща, които мога да разкажа относно това първо пътуване. И Тоника СВ участваха. Общо взето бяхме една такава голяма група за концерти. Аз, Емил Димитров, Тоника СВ и пътувахме доста. В конкретния случай бяхме цял един месец в Бургас, до там беше и първият ми полет. В хотел „България“ живяхме, а в последствие с Емил и компания обикаляхме цяла България. Полетът беше спокоен и поне на мен ми беше приятно, турбуленция нямаше – забавлявахме се много. Атмосферата ли беше по-стабилна – не знам, но всичко беше по масло. Естествено, имаше въздушни ямички, които на момента ми изправяха косата, но всичко беше наред.

– А спомени за първия задграничен, презокеански полет?

– Ооо, Куба, Кубааа! Нали знаеш, че съм голямата победителка там в Хавана. Минахме през летището в Монреал и хората ме настройваха „Ето това е пътят – 150 метра бягаш с този глас и ставаш световна звезда“. През Монреал летяхме директно за Хавана. Това всъщност е и първият ми презоканески полет и беше като приказка, защото мечтаех – там, високо над океана. През цялото време на дългия полет над океана ни разсейваха, храниха ни постоянно, постоянно ни забавляваха, пускаха разни филми, спахме през другото време и изобщо не усетих как пристигнах.

Петя Буюклиева– Презокеанските полети се славят с чести турбуленции. При теб как беше?

– Беше в края на юни, времето беше много приятно, може би съм имала късмет. А иначе доста пъти съм летяла над океана и общо взето съм смел човек. В Хавана съм ходила няколко пъти. Каниха ме две поредни години на концерти. И трета ме каниха, но аз си казах: „Стига с тази Куба“ и заминах за Италия. И те понеже са много, много ревниви, ми се обидиха, че ги пренебрегнах.

Петя Буюклиева

– Знам, че често си летяла и до Русия?

– Имала съм концерти в столиците на повечето държави, но в Русия имам най-много полети. Имам над 400 самостоятелни концерта, както и сборни участия – с техните големи звезди. „Ароматът“ на руските авиолинии е много специфичен. Не знам от кухнята ли идва, от храната ли идва, но самолетите им са разпознаваеми, определено.

Петя Буюклиева, Красимир Аврамов– Беше беквокалист на Красимир Аврамов по време на Евровизия в Москва. Този полет как мина?

– Беше голям купон! Краси е с много добро чувство за хумор. Влизаме ние в самолета и едната стюардеса ме разпозна веднага, беше моя фенка. Вкара ни всички в първа класа! Беше страхотно! Имам много приятни спомени на път. Хората винаги са били много приятелски настроени към мен.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg