Ники Априлов: Сбъдна се мечтата ми да летя до Америка

0

Любимият на поколения българи актьор и режисьор Ники Априлов е роден на 18 април 1954 г. Той е един от създателите на култовото телевизионно шоу „Като лъвовете”, което правеше в продължение на 17 години. Работи с деца още от времето, когато е студент. Негови възпитаници са Камен Воденичаров, Влади Въргала, Мариан Бачев, Явор Гърдев и много други. Любителите на мюзикъла и оперетата пълнят залите в неговите постановки „Българи от старо време”, „Царицата на чардаша или странно нещо е любовта”, „Здравейте, аз съм ваш’та леля”. Навръх рождения си ден Ники Априлов сподели истории от самолетните си полети за читателите на delo.bg. 

ники априлов

Първият ми полет със самолет беше вътрешен, до Бургас или до Варна. Спомням си, че беше през далечната 1973 година, когато бях ученик в гимназията. Не се случи нищо интересно, пътувахме с малък АН-12.

През 1988 година правихме сурвакания с децата от варненски окръг и в групата участваше Елица Тодорова. Бяха ни осигурили малък чартарен самолет за екипа – хореограф, композитор, вокални педагози, режисьор, сценаристи, етнографи. В продължение на цяла седмица сутрин излитахме до Варна, репетирахме, чакаше ни кола следобед и се връщахме в София вечерта. Тогава подготвяхме децата от Варненския окръг да сурвакат членовете на политбюро на ЦК на БКП.

ники априлов Преди 1989 г. с моите възпитаници от спектакъла „Патиланци“, който се играеше в НДК, ходихме в Търговище да изнасяме представление. Тогава там имаше летище, на връщане попаднахме на невероятна турбуленция. Мислихме, че погледите, които си разменяме са последните, но съдбата е решила да останем живи.

Никога не съм се страхувал да летя със самолет. Както и от автомобил. Моят инструктор ми казваше, че ако се страхувам от автомобил, по-добре да не се качвам да шофирам. Обичам самолетите, осигуряват удобство и пестят време.

Дълъг полет имах преди няколко години, пътувах до Гьотеборг. Сбъдна се и мечтата ми да летя до Америка, където се видях с много приятели. Бил съм из цяла Европа, летял съм и в арабския свят – Мароко, Тунис, Ирак, където работеше баща ми.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg