Ники Априлов: Мечтая да летя до Америка

0

Любимият на поколения българи актьор и режисьор Ники Априлов е роден на 18 април 1954 г. Той е един от създателите на култовото телевизионно шоу „Като лъвовете”, което правеше в продължение на 17 години. Работи с деца още от времето, когато е студент. Негови възпитаници са Камен Воденичаров, Влади Въргала, Мариан Бачев, Явор Гърдев и много други. Любителите на мюзикъла и оперетата пълнят залите в неговите постановки „Българи от старо време”, „Царицата на чардаша или странно нещо е любовта”, „Здравейте, аз съм ваш’та леля”. Но Николай Априлов продължава да обучава талантливи деца на актьорско майсторство, пеене и танци в „LIPA 4:19” – българският филиал на академията за изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул. Тези деца са актьорите в мюзикъла му „Али Баба и разбойниците”, чиято премиера беше на 22 юни в Нов театър – НДК.

ники априлов

Първият ми полет със самолет беше вътрешен, до Бургас или до Варна. Спомням си, че беше през далечната 1973 година, когато бях ученик в гимназията. Не се случи нищо интересно, пътувахме с малък АН-12.

През 1988 година правихме сурвакания с децата от варненски окръг и в групата участваше Елица Тодорова. Бяха ни осигурили малък чартарен самолет за екипа – хореограф, композитор, вокални педагози, режисьор, сценаристи, етнографи. В продължение на цяла седмица сутрин излитахме до Варна, репетирахме, чакаше ни кола следобед и се връщахме в София вечерта. Тогава подготвяхме децата от Варненския окръг да сурвакат членовете на политбюро на ЦК на БКП.

ники априлов Преди 1989 с моите възпитаници от „Патиланци“, който се играеше в НДК, ходихме в Търговище да изнасяме представление. Тогава там имаше летище, на връщане попаднахме на невероятна турбуленция. Мислихме, че погледите, които си разменяме са последните, но съдбата е решила да останем живи.

Никога не съм се страхувал да летя със самолет. Както и от автомобил, моят инструктор ми казваше, че ако се страхувам от автомобил, по-добре да не се качвам да шофирам. Обичам самолетите, осигуряват удобство и пестят време.

Дълъг полет имах преди около година, пътувах до Гьотеборг. Иначе много мечтая да летя до Америка, където имам много приятели. Бил съм в Европа, летял съм в арабския свят – Мароко, Тунис, Багдад, където работеше баща ми.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg