Ники Манолов с кошмарен полет до Минск, но с престижна награда от „Славянски базар“

0

Ники Манолов поп изпълнител

От първия ми полет нямам силен спомен, но пък ще разкажа за един от  последните ми. Случи се през лятото, когато пътувах към Беларус за участие в конкурса „Славянски базар“ 2015. Полетът беше до Минск с прекачване през Виена. От всичко на света най-много мразя да ставам рано сутрин. Първият ми полет до столицата на Австрия беше в 8 сутринта. Отидох на летището още в 6.00 и какво беше учудването ми, след като видях, че на таблото пише, че полетът ми е отменен. След като в рамките на няколко минути ми обясняваха как е нормално никой да не ме предупреди, че самолетът няма да излети, при условие, че това се е знаело още предната вечер, ме уведомиха, че ще летя за Минск през Москва. Полетът беше в 15.00 ч. същия ден. Заради турбуленция, продължила един час изчаквахме свободен коридор, а за капак стюардесата обърна чаша бяло вино върху мен, но… това не беше всичко, а само началото на едно кошмарно приключение!

Ники Манолов, полет, самолетВ момента, в който кацнах на летището в Москва, бързайки за следващия полет, минах покрай една много любезна представителка на руските миграционни власти. Дамата поиска документите ми и… тук започна истинската суматоха.

Оказа се, че нямам транзитна виза и въпреки че от Bulgaria Air на предварително зададения от мен въпрос „Трябва ли ми този документ?“ отговориха с „Не!„, в момента, в който руските власти видяха, че този тип виза липсва в моите документи, аз и моята международна мениджърка вече вървяхме по един дълъг коридор. Не бяхме сами, а любезно придружавани от двама добре сложени представители на органите на реда, въоръжени с автомати. Бяхме учтиво поканени да влезем в един офис със спуснати по щори.

Следваха два часа безсмислени опити да обясним, че всъщност ние знаем, че без виза не може, но ни е казано че в моя случай няма нужда от нея… И понеже беше неделя, а часът 17.30 нито представители на фирмата, нито консул, нито който и да е беше на работа. В крайна сметка след едно укорително слово, което трябваше да изслушам, бях помолен доброволно да платя визата си и наложената ми допълнителна глоба за това, че не съм съобразителен и изряден. След като в рамките на 3 часа бях престъпник на територията на Русия, хванах полета си за Минск отново инфарктно – диспечерите изключително настойчиво крещяха моето име по уредбата на летището.

След като пристигнахме в Минск, багажът на моята мениджърка дойде по лентата, а моят… след седмица и половина, но в София!

Е, това беше моята леко смущаваща самолетна история, която беше началото на един великолепен момент в кариерата ми – за първи път България спечели Втора награда в 24-то издание на престижния музикален фестивал Славянски базар.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg