Маргарита Хранова: Кацала съм на секретно летище, което нямаше писта

0

Една от най-любимите български певици – гласовитата и неуморна Маргарита Хранова споделя с Вас, читателите на delo.bg част от най-интересните си полети със самолет.

Маргарита Хранова, полет, самолетПървият ми полет със самолет беше през 1972 година. Летяхме за фестивала в Александрия, Египет, заедно с композитора Атанас Косев и Генко Генов, който беше директор на „Златния Орфей“. Тъй като бях лауреат, ме изпратиха на този фестивал и получихме наградата на публиката и специалната награда на журито. Полетът до там беше нормален, нямам спомен да е имало каквито и да е притеснения за пътниците на борда, но пък беше вълнуващо. Аз лично не се страхувам да летя със самолет.

Полетът, който никога няма да забравя беше през 1975 година. Тогава с Емил Димитров обиколихме целия СССР, всички възможни републики, сега вече отделни държави. Един ден кацнахме на летище, което нямаше писта, а отъпкана пръст. Емил щеше да припадне, страхуваше се много от самолети, винаги си пийваше някакво питие, за да може да се отпусне. Самото летище беше някакво секретно и затова нямаше писта. Беше много различно, но пилотите се справиха прекрасно, успяхме да кацнем, въпреки че друсаше ужасно. В СССР сме изпитали много турбуленции.

Маргарита Хранова, полет, самолетГоляма част от полетите ми са били на огромни разстояния. Почти 12 часа беше пътуването от Москва до Хабарус, което е някъде до Япония. Летяла съм и по-дълго, била съм на остров Мавриций, летяла съм до САЩ, до Канада, както и до Куба, с кратко кацане на летище Гандер, за да се зареди самолета. Когато пътувахме до Куба, щяхме да отидем и до Чили, за да разгледаме Южна Америка, но заради събитията там не отлетяхме.

Ако трябва да съм честна, не обичам дългите дестинации, защото се схващам, чудя се на коя страна да се обърна. Успявам да запълня времето като гледам филми, поспивам си, но определено не харесвам дългите полети. Обичам да пътувам до по-близки дестинации, най-често някъде из Европа.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg