Лора Крумова: Летях до три държави с военен хеликоптер, в който за тоалетна имаше кофа

0

Лора Крумоважурналист

delo.bg: Какво си спомняш за първия си полет със самолет?

Лора КрумоваЛК: Моят първи полет със самолет беше с правителствена делегация по времето на мандата на Иван Костов. Нямам спомен за мястото, но това, което си спомням е, че беше

време, в което се пушеше в самолетите и вътре, в пътническия салон беше като димна завеса.

Пушеше се, поркаше се, а бях съвсем млад репортер и бях като застреляна през цялото време. Това беше първият ми полет, но след това съм имала много.

delo.bg: Ти беше репортер с ресор „Външно министерство“. До къде си пътувала най-често?

ЛК: Най-много съм пътувала до Либия във връзка със задържаните български медицински сестри. Всеки път, за да стигнем до Джамахирията летяхме първо до Амстердам, след което се прекачвахме за Либия, защото нямаше директен полет и беше като сблъсък на цивилизации общо взето. Иначе инциденти на борда не съм имала. Един единствен път като пътувах за Либия имаше силна турбуленция, хората се хващаха за ръце… Но пък аз тогава бях в много странно състояние на духа и на мен това ми харесваше.

delo.bg: Харесвала ти е турбуленцията в онзи момент?!

ЛК: В онзи момент – да! Явно съм искала точно турбуленция!

delo.bg: Най-впечатляващото и най-отчайващото ти пътуване?

Лора КрумоваЛК: Най-приятно беше като пътувах за Щатите, навръх рождения ми ден, на 19.08.2003 година. Тогава се качих на едни от най-големите самолети в целия свят. Лайнерите бяха доста интересни. Вътре в тях се чувстваш като в отделна държава. Бях в шок, никога не се бях качвала на такова чудовище.

Най-кофти съм пътувала с военен хеликоптер. С него обиколихме 3-4 държави. Летяхме със Соломон Паси,

той беше на някакво балканско посещение. По-идиотското беше, че вътре не може да се чуеш с останалите пасажери, тоалетна нямаше – мисля, че имаше само някаква кофа. Тогава Иван Гарелов беше шеф на новините по Нова ТВ и ми беше казал:

„Довечера имам предаване, искам да вземеш интервюта с тримата външни министри, които са там на 3-те държави.“

Общо взето скачаш в движение и почваш да гониш някакви хора да ги пресрещаш… Беше ужасно това нещо като преживяване.

delo.bg: Как свърши всичко?

ЛК: Получи се, но беше на косъм.

delo.bg: Как стигна до Беслан, където беше изпратена да отразиш една от трагедиите на века – убийството на 344 цивилни, сред които 186 деца от чеченски терористи през септември 2004 г.?

Лора КрумоваЛК: До Беслан пътувахме със самолет с хуманитарни помощи, но при връщането на същото летище докараха оцелелите. Те трябваше да пътуват от там за Москва. Всъщност

летището, което беше едно поле в нищото, беше осеяно с линейки, вътре бяха всички деца и близки.

Така успяхме да се срещнем с оцелелите и близките на жертвите. Общо взето, доста емоционални преживявания…

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg