Деян Неделчев: Моля се преди всеки полет

0

Деян НеделчевДеян Неделчевпоп изпълнител

Българският Стиви Уондър – така определят лаконично, но изчерпателно класата на Деян Неделчев музикалните критици. Един от най-талантливите родни изпълнители е участвал в стотици конкурси и фестивали у нас и по света и се е връщал с високи отличия. Няма по-значима награда обаче, за един български певец от статуетките на Златния Орфей. Е, Деян Неделчев има в колекцията си и Голямата награда от престижния български музикален форум през 1993 г. Песента му „Посвещение“ по музика на Хайгашод Агасян, текст на Недялко Йорданов и аранжимент на Красимир Гюлмезов печели журито безапелационно. Визитната му картичка остава през всичките тези години на сцената композицията „Обич за обич“ на Евтим Евтимов и Тончо Русев, с която пленява сърцата на своите почитатели. В началото на 2015 г. Деян издаде два нови сингъла – емоционалната автобиографична балада „Да бъдеш“ и танцувалният бъдещ летен хит „Гуменото пате“, чиито видеоклипове може да видите тук.

За концерти и участия през годините Деян е пътувал основно със самолети. Няма да забрави полетите си до Москва и столицата на Монголия Улан Батор в средата на 80-те, както и кратките вътрешни дестинации до Русе, Варна и Бургас. В небето над България Деян е летял с малки самолети, които, по думите му не са били много надеждни, но пък въпреки страха е кацал всеки път благополучно. Но за читателите на delo.bg българският Стиви Уондър си спомня за едно от своите пътувания със самолет – до Италия, където е принуден да изкарва хляба си заради тежката ситуация и липсата на работа за изпълнители у нас след промените, настъпили на 10 ноември 1989 г.

Деян Неделчев

За първи път пътувах със самолет, когато реших да работя в Италия. Това беше на 6 март, 1992 г., с полет от София за Рим. Пътувах заедно с четири момичета, с които забавлявахме заедно посетителите в заведения за момчета за консумации, като компаньони. Аз пеех, а девойките танцуваха около мен.

Спомням си, че бях много развълнуван по време на полета – все пак ми беше за първи път и страхът си беше голям. За мен всяко пътуване със самолет е страшно. Покорихме дестинацията леко, излетяхме и кацнахме като по учебник, самият полет не беше никак труден, но мен си мен си ме беше шубе.

И до ден днешен ме е страх по време на излитането и приземяването на самолета, изпитвам паника и от турбуленции, въпреки че знам, че въздушните аномалии са нещо нормално.

Деян Неделчев

Пътувал съм със самолети до много далечни страни като Южна Африка, Северна Корея, Монголия, Казахстан…

Деян НеделчевДо далечните дестинации летят изключително големи самолети. Винаги изпитвам вълнение, нещо като гъдел в стомаха преди самолетът да се отлепи от пистата и когато колесниците му докосват терминала. Винаги се моля вътрешно всичко да премине успешно, както и до този момент не съм имал никакъв дори лек инцидент по време на полет.

Харесвам като цяло да летя със самолет, но от самата мисъл, че когато си във въздуха нещо се случи няма спасение… всъщност не трябва да се разсъждава по този начин, трябва мислите винаги да са позитивни.

С времето преодолях страха си от височини и въздушния превоз като цяло и на моменти си налагам да не мисля за катастрофи и лоши неща. Казвам една молитва за себе си и… всичко минава добре!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg