Дани Левън – защо „българския Рики Мартин“ е наричан в небето „поливащия с вино“

0

Даниел Русев, по-известен като Дани Левън, е роден в Бургас на 24 април. Занимава се поп, денс и хаус пеене, успял да реализира много успешни проекти и в чужбина. Дълги години е правил музика, продуциран от световния гигант Universal Music Group – Minos EMI. Преди две години промотира парче с фолк звездата Анелия – „В твоя ум”. След дълга пауза Дани се завърна с парчето „Нека го направим“. Мнозина го определят като Българския Рики Мартин. Последната му песен е „Нека го направим“, а за читателите на delo.bg Дани сподели за първия си полет и за най-впечатляващите му преживявания високо в небето.

Първото ми летене със самолет е било, когато съм бил на годинка или две. Очаквано не съм го запомнил, но за сметка на това на всички други пътници е останал спомен. Тогава сме пътували за Русия със семейството ми.

Майка ми разказваше, че съм успял да вбеся всички пътници с непрестанното ми реване.

Брала е голям срам и нерви с мен. Бил съм една доста дразнеща атракция, която са разхождали из самолета и със специално отношение само и само, за да млъкна. През целия полет никой не е успял да ме успокои, което е доста иронично, защото аз доста се дразня от плачещи бебета в самолет. Просто няма как да избягаш от това дори и със слушалки в ушите, няма на кого да се сърдиш или да помолиш да спре – все пак е бебе, там няма диалог и просто се примиряваш със силните бебешки напевки и рев.

Дани ЛевънПървият ми съзнателен полет със самолет беше до гръцката столица Атина, може би някъде около 2010 година. Беше вълнуващо, защото не само, че беше първият ми полет със самолет, но бях и сам. Разбира се, всички ме бяха наплашили с всякакви разкази, но цялото притеснение се стопи още, когато се качих в самолета и всъщност страхът се превърна в много положително вълнение. До мен стоеше една англичанка, която беше се запасила с бонбони, солети и какво ли още не, и през цялото време ми предлагаше от тях и накрая се запознахме и си говорихме до края на полета. Дори още поддържам връзка с нея и от време на време си пишем във фейсбук.

Тогава пътувах до Атина по покана на една звукозаписна компания, която беше поела всичките ми разходи по пътуването и престоя ми там. Не подписах с фирмата, защото не се разбрахме окончателно, но пък беше забавно. Но това е моментът, в който се влюбих в Гърция. Аз съм с гръцко родословие от страна на майка ми и ми е в кръвта, но наистина се чувствах като у дома си там. Хората, храната, културата, манталитета. Сякаш не ми беше първият, а поредният полет.

Като се замисля всички полети са ми изключително паметни, защото са свързани с пътуване, а това е нещо, което безкрайно много обичам. Едно пътуване до Турция няма да забравя. Когато снимахме клипа на дуета ми с Анелия – „В моя ум“, ми се стори изключително дълго. Бяхме доста голям екип, беше страшно забавно, с Анелия през целия полет се смяхме, тя е изключително забавна и позитивна и с нея е лесно човек да се забавлява. Та, дълго беше цялото ни пътуване, докато се съберем всички на летището в София , аз идвах от Варна, после до Истанбул със самолет, а след това и до Анталия, а оттам и до до Алания. Изморително, но много весело и емоционално пътуване, при това навръх рождения ми ден.

Разбира се, щом става въпрос за летене, няма как да пропусна и турбуленциите. Сещам се за един полет, прибирах се от Лондон. Дотогава не ми се беше случвало да мина през силна турбуленция. Честно казано доста си изкарах акъла. Целият самолет се тресеше, а аз е бях настанил със слушалки, наслаждавах се на хубава музика и чаша вино и си гледах през прозореца.

Изведнъж се съобщи за силна турбуленция, помолиха всички да седнат на местата си и да сложат коланите.

Само по себе си е стряскащо, когато те подготвят, че нещо ще се случи и доста изостря сетивата ти. Свалих слушалките и естествено всичко започна рязко, като повечето неща в живота ми. Самолетът се тресеше ужасно, опитвах се да държа чашата с вино, която се разливаше. Бях като във влакче на увеселителен парк! Ръцете ти се мятат неконтролируемо и за капак излях по-голямата част от виното върху и около себе си, а другата върху жената пред мен, което беше най-малкият проблем, защото така се беше вкопчила в седалката си, че ако седалката можеше да реагира, щеше да изпищи на умряло. В общи линии си беше страшно, но и в същото време се смеех с приятеля, с когото бяхме заедно, заради опита ми да си запазя виното в чашата. Докато стюардесата дойде, аз вече бях излял не само цялото вино, но и всичко миришеше на джибри около мен и самият аз и дамата пред мен и в частност главата й. Гледаше ме доста сърдито на слизане от самолета, един сърдит поглед с лепнеща коса от виното, исках да се извиня, но погледът ѝ ме спираше отдалеч, гледаше ме стресната, нещо от сорта: „Пазете се от поливащия с вино!“.

Дани ЛевънИначе в самолета прекарвам времето си, четейки книга, пия и се смеем с приятелите. Рядко гледам филмите, а като съм сам слушам музика. Представям си как седя кротко в самолета, слушам музика, пийвам си нещо и се наслаждавам на гледката и пътуването, но това никога не ми се е случвало. Винаги или се запознавам с някого и си говорим през целия полет, или с приятелите се забавляваме.

Като се замисля летял съм предимно из Европа, където полетите не са особено дълги – до 2-3 часа. Не съм сигурен дали ще мога да издържа многочасов полет, освен ако не е с онези супер луксозни самолети, в които можеш да спиш в уединение, има бар. Отказвал съм работни ангажименти само заради дълги полети, но сега може би бих се насладил повече на едно дълго пътуване, поне ще имам време да се наспя.

В този ред на мисли напоследък си мечтая за островните държави, нещо екзотично, с необятна природа, спокойствие. Нямам против да ги обиколя всичките, да не се ограничавам само с едно място.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg