100 Кила: Най-големият ми страх при пътуване със самолет идва от моята вещомания – да не си загубя багажа

0

Явор Янакиев, познат под артистичния псевдоним 100 Кила, е един от най-успешните родни изпълнители. Повече от 10 години той променя отношението на българите към рап музиката, работил е с десетки български звезди, а хитовете му знаят от баба до бебе. Варненецът в момента учи в 10 клас, решил е да завърши средно образование, а след това да запише и висше, но различно от музиката. Какви са плановете му за развитие, в каква насока ще бъдат, коя дестинация би посетил отново със самолет и защо човек трябва да се променя до края на живота си? 100 Кила ексклузивно за читателите на delo.bg.

100 килаЯворе, помниш ли кога беше първият ти полет със самолет?

– Да, мисля, че беше Варна – София, продължи 45 минути и беше тренировка преди да излетя за Лондон. Проблемът при мен, свързан с полетите е, че

много бързо ми пада кръвното налягане при полетите – заспивам, започвам да хъркам и да ми текат лигите,

което става страхотно за клипче (смее се). Затова много се притеснявам, когато пътувам и държа да съм в бизнес класа, за да може да не ми се врат нахални келемета с телефоните си (смее се). Последният ми полет, който беше 12 часа до Индонезия ми е най-дългият до момента. По време на този полет ме притесняваше да не ми се наложи да ползвам тоалетната по голяма нужда, затова 12 часа преди това спрях да ям, както и не спях дълго време, за да може като се кача, да поспя колкото се може повече по време на полета.

Веднъж летях с царя до Варна. Аз стоях отстрани и го гледах, за да го поздравя, но той избягваше eye contact с всички.

Често пътувам с чуждестранни пилоти, защото вътрешните дестинации са ми по-малко и не правя разлика между българските и чуждите пилоти, надявам се да са внимавали в училище (смее се). Не общувам с кабинния персонал, освен с вежливи стюардеси, които от време на време ми хвърлят белтъци. Искам да поздравя всички екипи на самолетни компании, които се отнасят вежливо с мен. Имах случай, в който поканиха мен и майка ми да седнем на първите седалки, без дори да сме доплащали за това, което ме поласка много.

До кое екзотично място искаш да отлетиш със самолет – за почивка, или за снимки на клип?

– Отново до Индонезия, много ми хареса там и наистина бих отишъл отново, задължително през зимата. Това е да живееш в една приказка, хората са добре балансирани, защото природата – животни и растения, са в неприкосновена близост до тях. Балансът човек – природа го има!

100 килаОтвъдокеански полет имал ли си?

– Не, но се надявам тази година да го осъществя с есенното ми турне в САЩ, което подготвяме с моя екип. Надявам се да си изкараме страхотно, защото за мен винаги щатите са били извор на информация дълги години. Ще се радвам да зарадвам феновете си и там.

Очакваш ли да се срещнеш с твои идоли в музиката, която правиш?

– Преди две години издадох парче с един от най-добрите рап изпълнители в САЩ и най-вероятно в Маями ще отида на лична среща с него. Дай, Боже да изкарам парички и да направя песни със Мигос, да стисна ръката на Пъф Деди, да се целувам с Кейт Мос и да одерем някоя мечка с Леонардо ди Каприо, само мечката да не ни одере нас (смее се).

Снимал ли си клип със самолет?

– Имал съм идея, да! „Мама е в Дубай“ се казваше парчето, но се оказа, че у нас е трудно да намериш частен самолет, който да снимаш в клипа си.

Интересни случки, които няма да забравиш по летищата имаш ли?

– Пропуснати полети имах в Англия, когато закъснях с 40 минути. Толкова се зарадвах, че го изтървах, защото можех да остана още един ден, затова въобще не го броях за пропуснат полет. Най-големият ми страх идва от моята вещомания. Страх ме е да не си загубя багажа. Затова много често летя само с ръчен багаж, освен до Индонезия. Въпреки това, кацайки на летището осъзнах, че съм взел страшно много дрехи. Там ти трябват само шорти, едни удобни маратонки, чехли и тениски.

Нели Рангелова, 100 Кила(Не)обясними неща: Нели Рангелова и 100 Кила

 

Имаш ли аерофобия?

– Имам, да! С липсата на храна и сън се справям с нея – идеята е да се уморя достатъчно, за да спя на борда и си правя комбинация от филми. Ако ми остават още шест часа, примерно,

зареждам си три филма един след друг, за да не мисля, че съм на 10 000 метра над земята.

Кога беше първият ти полет в музиката?

– Още със самото мое първо парче – „Във клуба“, което наистина ме направи едва 17-годишен да бъда значим. Спомням си, че тогава хората не ме познаваха визуално, но аудио – всички много добре знаеха 100 кила и „Във клуба“. Това ми беше първият полет, след това вече летях от парче на парче и така вече десетина години. Не съм очаквал, че тази моя първа песен ще ме изстреля толкова високо, но

когато правиш нещата със сърце, някакси се получава от само себе си. Сърцето ме е водило в моята работа.

Разбрал съм го в годините, затова съм се оставил да се забавлявам, което е някакъв катализатор за бъдещите ми проекти. Забавно ли ми е, готино ли ми е на мен, значи и на хората ще им е така. Усещам, че представлявам 80 процента от хората, т.е.

нещата, които на мен ми харесват, кефят и 80 на сто от българите, като една цяла представителна извадка съм, що се отнася до съвпадение с вкусовете на хората.

Каква музика слушаш?

– Всичко! От Шаде до Хендел, класически рап, Анджи Стоун, Бари Уайт. Единствено попфолкът не го усещам. С Цвети Янева направих успешна колабораци, но парчето си е чист поп и r’n’b, защото тя искаше да направим нещо различно от нейния стил.

С постоянство и работа направих рап музиката по-слушана от попфолка.

В момента излизаш на улицата и виждаш, че почти всеки втори е рапър – брада, шапка, очила.

100 Кила, Килата100 Кила: Обичам България!

 

С какво не би направил компромис в музиката и живота?

– Компромиси има навсякъде. Бих казал здравето, но ето – пуша пура, пия кафе.

С всичко се правят компромиси – в любовта, в здравето, в отношенията, в работата! Няма как!

Апетитът идва с яденето и някои неща, които са ти забранени в началото, се променят след това. Аз пък от своя страна се опитвам да стана по-гъвкав и да преобразиш компромиса и да го направиш по-добър за възприемане.

Докъде стигна с ученето и имаш ли амбиции за висше след средното образование?

– Десети клас, втори срок. Амбициите ми са да завърша средно образование, след това висше. Имам няколко оферти от няколко добри университети, които се свързаха с мен, след като разбраха, че съм записал да доуча средното образовани. Всички те са много сериозна опция за продължаването нататък, което може да е много по-различно от музикант, може да е Държавна сигурност… Съвсем различен бранш, но в Държавна сигурност контактите и общуването са засегнати много, а аз съм много силен в тази сфера, т.е. мисля, че съм много справедлив и честен човек и, да, мисля, че бих правил нещо за държавата. Отделно искам да се променям в годините. И днес, отпреди пет-шест години визуално съм се променил тотално, в музиката – също.

За мен е много важно да надграждам. Рап музиката бе само началото, живее ми се, внимавам какво правя. Чета, пиша, информирам се, за мен животът е много голям подарък и трябва да се опитваме да направим максимума в него.

Аз съм много буден човек и няма нещо, което може да ме изплаши!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg