Възрастта на бащата влияе на здравето на децата му

0

Учените са доказали, че възрастта на бащата към момента на зачеването, има връзка и се отразява на продължителността на живота на неговото дете. Оказва се, че колкото по-възрастен е мъжът, толкова по-слабо и по-болнаво е неговото потомство.

father and childУчени от Русия и Великобритания публикували своите констатации в научното списание „PLoS One“, в които се описва връзката между дължината на живота на едно дете, и възрастта на бащата. Оказва се, че всяка следваща година на всеки 20-годишен мъж, преди да направи зачеване на дете, увеличава риска от смърт на детето или децата с около 1%.

Учените базирали изводите си при провеждане на изследване на финландски православни книги, датиращи от периода 1688-1899 година. Установено било, че хората, чиито бащи, дядовци и прадядовци, са имали потомци преди навършване на своята 30-годишна възраст, са имали с около 13% по-добър шанс за оцеляване и достигане до зряла възраст.

father and child2Учените обясняват това с факта, че колкото е по-възрастен бащата, толкова повече в неговите клетките се срещат по-опасни мутации, които в последствие децата наследяват. В резултат на това се раждат бебета с по-слаба имунна система и имат по-малък шанс за здравословен и дълъг живот.

И още любопитни теми, свързани с родителството:

Повечето родители са безотговорни, защото не са щастливиКакво трябва да знаете ако се влюбите в дете на разведени родители?

 

Повечето родители са безотговорни, защото не са щастливиДетето Ви не иска да остане само вкъщи? Ето как да му помогнете да победи страховете си

 

Повечето родители са безотговорни, защото не са щастливиКак цветовете разкриват настроението на детето?

 

Повечето родители са безотговорни, защото не са щастливиЯпонските деца никога не плачат! Ето защо

 

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg