Тест открива риска от преждевременна смърт

0

Изследователи от университета на Бирмингам във Великобритания създали лесен тест за откриване на риска от преждевременна смърт. Резултатите от тяхното изследване са публикувани в списание „PLoS ONE”, а също така и в „The Daily Mail”.

PrintЕкспертите са открили връзка между секреторния имуноглобулин А (IgA), разположен в човешката слюнка, и смъртността, както и податливостта на организма към ранно развитие на рак, а по-специално на рак на белия дроб. Авторите на изследването твърдят, че IgA може да бъде маркер за откриване на риска от преждевременна смърт, а анализът на слюнката е алтернатива на инвазивните процедури (като вземането на кръв, например).

Учените провеждали своите изследвания в продължение на доста години. В периода от 1995 г. до 2014, експертите изследвали 639 души на възраст от 63 години. Авторите измервали секрецията на IgA и състоянието на здравето чрез проследяване на смъртността на възрастните хора. Данните били коригирани съответстващо на пола, социалните и здравни характеристики на хората, които проследявали.

Имуноглобулините се отделят от белите кръвни клетки в кръвта и са необходими за контрол на инфекциозните заболявания. Тяхното производство зависи от обективни фактори като наследственост и възрастови фактори, и субективни като начинът на живот, например. Последните проучвания позволяват да може да бъде следена дейността на IgA. Учените ще продължат да работят по въпроса за ранното откриване на риска от преждевременна смърт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

deadsocial-top-351x185Фейсбук чат от гроба? Напълно възможно!

 

dead_man_selfie-6-351x185Конкурс за селфи с мъртъвци втрещи интернет

 

coffin_korea-351x185Лечебен център затваря хора в ковчези

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg