Малдивите имат двойник! И то близо до България

2

Лято е, времето на екзотичните екскурзии. Сред топ дестинациите за блажена почивка безспорно са Малдивите. Райските острови обаче се намират в Индийския океан, а огромната им слава предполага, че дори да предприемете скъпото пътешествие, изборът Ви няма да е от най-уникалните. Затова, забравете за Малдивите! Има едно необичайно и малко познато място, където също може да се почувствате като в рая.

Муреа, най-красивият остров в светаНай-красивият остров на света (снимки)

 

Плаващо селище в Унгария е сериозен конкурент на островите в Индийския океан. Намира се северозападно от Будапеща, в близост до Бокод. Редици от уютни къщурки с приветливи веранди са построени върху платформи в езерото Бодоки и са свързани помежду си с дървени пътища.

Малдивите имат двойник в Унгария

Всички къщи са във водата, но въпреки това живописното село все още не е залято от туристи. През лятото е популярно сред местните жители, а рибарите му отдават заслужено внимание през цялата година.

Наблизо има електроцентрала, която използва езерото за охлаждане и излива в него топла вода. Така то никога не замръзва. Самото езеро обхваща площ от 160 хектара. А посетителите могат с часове да се скитат из лабиринтите и цветните хижи, носещи се по него. За онези, които искат да видят с очите си мистичните къщурки, препоръчваният маршрут е през град Орослан от източната страна на селото.

Въпреки че е доста встрани от утъпканите пътеки, районът придобива световна популярност през 2014 година, когато уеб търсачката Bing използва снимка от там като тапет за една от своите страници. Освен това, същата година, колоритното село е включено в музикалната визитка на унгарския участник в Евровизия András Kállay-Saunders.

най-красивите островиКои са десетте най-красиви острова в света?

 

Унгарският отговор на Малдивите е само едно от многото плаващи селища в целия свят. Подобни чудеса във водата могат да се видят също в Папуа-Нова Гвинея, Североизточна Никарагуа, Северна Бразилия, Югоизточна Азия и Западна Африка.

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


2 коментара

  1. веселин на

    много хубаво описано и снимките са хубави, единственото абсолютно излишно нещо е аналогията с Малдивите. Сменете си заглавието. Няма смисъл от това сравнение. Всеки, ходил на МАлдивите, ще ви се изсмее. Няма как място в Северна Европа да прилича на Малдивите, най-малкото, защото НЯМА ПАЛМИ.
    Иначе Унгария има прекрасни местенца, езерото Балатон също… превърнато е в страхотен курорт

  2. Може идеално да се опише това местенце, без изобщо да се споменават Малдивите. Не знам защо вечно с този евтин PR „трик“… да залъжем хората със заглавието и после статията няма нищо общо. Напишете, че и Унгария си има своето райско кътче в заглавието и после разкажете за него. С удоволствие ще кликне човек и ще прочете.
    Какво общо има с Малдивите Унгария? Студен климат, без задължителните палми, в случая е езеро, не е нито море, нито океан. Просто се изложихте със заглавието и с първия абзац, не е нужно цялото това обяснение за скъпия билет до Малдивите, просто наблегнете на Унгария

Коментирай в Delo.bg