Учени доказаха: ядките на тези плодове борят рак само за няколко минути

0

Учени от Австралия откриха непознат досега антираков агент, който доказано лекува рак. Откритието им е плод на чиста случайност!

лекарство от чудно растение бори ракСпециалистите от “QIMR Berghofer Medical Research Institute” в Куинсланд вече са готови и с лекарство, което е произведено на основата на извлек от растението fontainea picrosperma, растящо единствено в Северна Австралия.

Медикаментът вече е тестван успешно върху пациент, който е преборил с негова помощ рака.

Снимки на плодовете на fontainea picrosperma са на първите страници на водещи научни издания.

Екипът от изследователи забелязал съвсем случайно, че част от животните в тази част на държавата-континент хапват с удоволствие плодовете на това непознато досега растение, но веднага изплюват костилките му.

лекарство от чудно растение бори ракТова събудило любопитството на специалистите и те решили да ги изследват. След лабораторните експерименти станало ясно, че като цяло

ядките на fontainea picrosperma имат доста специален ефект, особено при пробите върху опитни животни с ракови заболявания.

Едно от първите експерименти били върху това куче. То имало тежка гангрена. Лекарите инжектирали лекарство с извлек от fontainea picrosperma, а резултатът ги поразил: две седмици след инжекцията, от раната нямало и следа!

лекарство от чудно растение бори рак

Удивителна била скоростта, с която екстрактът от ядките на тези плодове убивал туморите. Видими промени учените наблюдавали буквално след няколко минути, а при лечения на туморни заболявания подобрението идвало едва след няколко седмици.

Лекарите тествали новото лекарство EBC 46 и върху човек, след успешното му приложение при лабораторни животни.

Мартина Tосо (на снимката) имала кожен меланом. След обработката му с EBC 46, той изчезнал.

Засега лекарството, в чиято основа е извлекът от fontainea picrosperma, е тествано единствено върху г-жа Тосо.

Лекарите обаче са убедени, че ефективността на ECB 46 е най-добра в случаи, при които ракът е в начална фаза, т.е. все още не са се образували метастази – няма разсейки по други органи.

Учените от Австралия са категорични, че непознатото с качествата си растение fontainea picrosperma трябва да се отглежда на все повече места, а производството на препарата да бъде усъвършенствано.

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg