Разкриха какво съдържа червената кутия в джипа на Владимир Путин (видео)

0

Главата на пресслужбата на руския патриарх Кирил – свещеникът Александър Волков, съобщи, че в червената кутия, намираща се в джипа на пристигащия във Валаав руски президент Владимир Путин, лежала икона. Тази кутия от потребителите на социалните мрежи и от журналистите бе приета като фрагмент от рокля или чанта, принадлежаща на неизвестен спътник или спътница на Путин.

Според думите на Волков, пристигащият държавен глава отворил задната врата на автомобила, където е стоял сътрудникът на службата за безопасност, който „държал в ръцете си червената кутия“ с иконата.

„Тъй като таз също държах тази кутия 10 минути, мога да кажа, че това е тежка икона и не е удобно президентът да влезе с нея в храма“ –

споделя Волков и уточнява, че иконата е донесена, за да бъде осветена в този храм.

Свещеникът обясни и ситуацията с яхта „Паллада“. Ръководителят на пресслужбата на патриарха заяви, че преди много години тази яхна е дадена от президентството за ползване от Църквата. „Паллада“ е била използвана за разходка на свеж въздух от главата на руската църква патриарх Кирил. През по-голямата част от времето лодката стояла на котва на пристана.

В сряда, 12 юли в манастира разказали, че яхтата била подарена от собственика „Лукойл“ през 2005 г.

А колкото до историята с червената чанта в джипа на Путин, тя привлече вниманието на обществото след публикация на тв „Звезда“ във вторник. Много хора започнали да гадаят кой е спътникът на държавния глава, който стои зад него в автомобила му и какво държи в ръцете си. По-късно говорителят на Путин Песков заяви, че той е сътрудник на службата по безопасност, а журналистът на кремълския пул Дмитрий Смирнов допълва, че това, което показва на Путин, е яке.

На 11 юли президентът на Русия беше на остров Валаам в Лодожското езеро, където посети разположения там Спасо-Преображенски ставропигиален манастир. Президентът реши да прекара няколко дни на святото място.

Александра Никова

 

 

 

текст: Александра Никова

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg