Негово Височество Принс – eдна модна икона с аромат на пурпурен дъжд

0

Светът скърби за своя Принс. Музикантът, печелил седем пъти Грами и един Оскар за песента си от филма „Пурпурен дъжд“ няма скоро да бъде забравен. Ексцентричен, артистичен, с шеметно присъствие на сцената. В продължение на десетилетия той изгради свой собствен уникален образ, а светът ще го помни не само като творец. Принс, освен поп идол, беше неподражаема модна икона.

Никой не се венча за музиката и модата така, както Принс с Версаче. Принс беше гений, а преди всичко мой приятел. Обичам те, липсваш ми!

Така изрази скръбта си Донатела Версаче по повод кончината на легендата.

Още от първите си изяви през 70-те години Принс грабва публиката с шеметните си визии. Динамичен, пъстър, с особено фин поглед за модата, цветен, експериментиращ – никога скучен или банален.

Принс

Разголен, в дантела, с ръкавици, в костюм, по екстремен гащеризон, на точки или животински принт, в сатен, с полицейска шапка, от глава до пети в бяло, червено, синьо, всяко негово появяване е триумф на фантазия и модерно мислене.

Характерните за него панталони с висока талия отлично извайваха иначе дребната му фигура. Предпочитанията на Принс към едноцветните ансамбли с нетипични за мъжкия гардероб материи като дантела и сатен му спечелиха признанието да бъде модна икона. Екстравагантните му прически и характерна брадичка бяха негова емблема.

Творец с бушуваща в себе си многообразна палитра от емоции и талант. Непреходен. Неземен. Вечен.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg