Ето го! Най-високото 8-годишно момче в света (видео)

0

След като в delo.bg вече Ви разказахме как най-дебелото момче в света свали 31 кг, днес ще Ви запознаем и с

най-високото 8-годишно момче в света. Името му е Каран Сингх и е от индийския град Мератх.

Неговият ръст е 183 сантиметра, но той е част от Книгата на рекордите „Гинес“ още от раждането си, тъй като е бил новороденото с най-голяма дължина и тегло на планетата през 2009-та.

Най-високото 8-годишно момче в света

Бащата Санджай, който е на 41 години, споделя:

„Каран се роди 7,8 килограма, а лекарите го измериха 63 см. Тези пропорции веднага му отредиха място в „Гинес“. Когато беше 5-годишен, синът ми бе обявен за най-високото малко дете в целия свят. Сега – три години по-късно, няма начин да не влезе отново в Книгата на рекордите!“

Най-високото 8-годишно момче в света

8-годишният Каран далеч не е най-високият представител на семейството. Майката му – 33-годишната Швийтлана, която е популярна баскетболистка в родината си, играла за националния отбор на Индия на много вътрешни и международни състезания, е висока 214 см. Според специалистите, най-вероятно и майката, и синът й имат в излишък от хормона на растежа.

Най-високото 8-годишно момче в света

Каран и неговите родители

Каран редовно посещава ендокринолог. На този етап тестовете не са отчели притеснителни стойности. Момчето е психически стабилно и няма комплекси от съучениците си. Въпреки че стърчи доста над тях, 8-годишният индиец не им отстъпва по нищо в игрите и учението.

„Харесва ми в училище. Първо си пиша домашните, а след това се забавлявам с моите приятели. Остава време и да поиграя баскетбол с мама. Искам да стана като нея – отличен спортист“ –

признава Каран.

Най-високото 8-годишно момче в света

Швийтлана започнала да учи своя син на любимата й игра още, когато той е бил на 5 години. Обявената за най-висока жена в Индия е убедена, че Каран ще я задмине по успехи и ще е неин достоен наследник в спорта.

Най-високото 8-годишно момче в света

Основният проблем на семейството на Каран не е, че привлича вниманието на хората, когато излезе на разходка или на пазар, а намирането на обувки и дрехи. Швийтлана си спомня, че като новородено обличала Каран с дрехи за 6-месечно бебе.

На 3 годинки Каран е носил дрехи като за 10-годишни деца. В момента обувките му са 46 номер, а доста често се налага семейството да му поръчва специално правени за него. Случва се Каран да носи сандалите на майка си, защото на този етап са с еднакъв номер.

Най-високото 8-годишно момче в света

„Нямам никакви притеснения от това, че аз и майка ми сме толкова високи. Единственото, което искам е да надмина в постиженията в баскетбола и така да накарам мама и татко да се гордеят с мен“ –

споделя Каран.

Най-високото 8-годишно момче в света

Най-високото 8-годишно момче в света казва още, че ако пред него бъде поставен ребром въпросът какво би избрал за своето бъдещо развитие – лекар или баскетболист, ще заложи на спорта.

Майката на Каран е категорична, че нейното нестандартно високо тяло и това на сина й са дар от майката Природа.

„Както се казва в Индия, тигърчето расте, за да стане тигър. Каран също е син на тигрица, той ще порасне и ще стане голям тигър и мой закрилник.“

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg