Най-подходящите храни, с които да се подготвим за лятото

0

Лятото чука на вратата и ако не сте направили необходимото, за да се подготвите за предстоящите горещи дни, добре е да предприемете нещо в тази посока.

Едно от най-важните и полезни неща, които всеки от нас трябва да направи, за да бъде готов за лятото, е да промени своя хранителен режим.

Най-подходящите храни с които да се подготвим за лятото!За никого не е тайна, че менюто ни през лятото е съвсем различно от това през зимата. Или поне трябва да бъде. Съвсем естествено, нашето тяло се променя със смяната на всеки сезон, а това означава, че и храната, която консумираме трябва да се променя съобразно сезоните. Затова е важно да не го стресираме и измъчваме, а да се храним хем вкусно, хем балансирано и с подходящите за сезона храни.

Специалистите имат няколко съвета за здрав организъм и правилно хранене в навечерието и в разгара на лятото. Едно от най-важните неща, които трябва да спазваме по време на летния сезон е, да приемаме достатъчно витамин D. Това ще ни помогне да имаме здрави кости, да редуцираме теглото си и освен това ще стимулира имунната функция на организма.

Най-подходящите храни с които да се подготвим за лятото!

Друга основна препоръка е спортуването, което бихте могли да започнете през лятото. Доказано е, че слънцето действа мотивиращо на хората, а спортът е много важен за здравето ни. Специалистите са категорични, че смяната на сезоните води до промени в настроението и понякога предизвиква депресии. Освен това точно смяната на сезоните и влиянието, което има този факт върху човешкия организъм, увеличава риска от някои заболявания. Всички тези негативни ефекти биха могли да се компенсират много успешно с физически упражнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лятото-тренировки-отслабване-диети-грешки-351x185Не отслабвате? Ето грешките, които правите

 

По отношение на храната, която да консумираме през лятото, особено важно е в менюто ни ежедневно да присъстват много плодове и зеленчуци, които да бъдат свежи и необработени термично.

Другата изключително важна препоръка за летния сезон, е да се приемат достатъчно течности, за да не се допусне дехидратиране на тялото. Заради горещините, това би могло да се случи много по-бързо, отколкото през зимата, поради което специалистите са категорични, че трябва да изпиваме най-малко 2 литра вода дневно, а така също фрешове, сокове и други течности.

Най-подходящите храни с които да се подготвим за лятото!

Добре е също да приемаме храна, която е богата на фибри, тъй като те имат много важна роля за стабилизиране на кръвната захар, която е нестабилна през горещите дни.

 

Много добра храна за лятото са всички видове риба и морските дарове, които са вкусни, засищащи и здравословни. Препоръчва се да консумирате такъв вид храна поне два пъти в седмицата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лятото-тренировки-отслабване-диети-грешки-351x185Плосък корем с рецептата на Дейвид Зинченко

 

лятото-тренировки-отслабване-диети-грешки-351x185Ползите от джогинга: защо не започнем още днес

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg