Напитки от месо – новият хит на пазара

0

Чаша вино помага да се заспи по-лесно, но и нарушава качеството и продължителността на съня, смятат учени от Университета в Мичиган. Те смятат, че неголяма доза спиртна напитка помага в първата половина на съня и вреди във втората. Особено при жените.

В опита участвали 93 здрави доброволци – 59 жени и 34 мъже. При 29 от участниците е имало проблеми с алкохола в семейната им история.

От 20.30 до 22.00 ч. на доброволците им предложили да пият алкохолна напитка или безалкохолно плацебо, след което било измерена степента на опиянение по концентрацията на алкохол в издишания въздух. След това те се отправили да спят, а сънят им бил контролиран от 23.00 до 7.00 часа сутринта. Доказано било, че

алкохолът увеличава усещането за сънливост.

При това при жените то било по-силно.

алкохол, сърдечни проблеми

А що се отнася до качеството на съня през цялата нощ, станало ясно, че дозата алкохол, която предизвиква сънливост, действа към по-кратък сън през нощта като цяло. Отново по-лошо спели жените – по-кратко време, често се будели и за по-дълго.

По статистика жените пият по-малко от мъжете. Но в желанието за разпускане и по-бързо заспиване с помощта на чашката при тях се стига до сериозни нарушения на съня.

За да не вредите на почивката си през нощта, е добре преди сън да пиете нектари, вода, чай, зеленчукови бульони, а защо не и напитки от… месо.

Това е новото изобретение, което е дело на месаря Петер Класен от Германия! Още в началото на есента продуктите ще са напълно достъпни в цялата страна.

Класен вече има договори за дистрибуция с фирми в Белгия, Франция и Люксембург.

„Към разработката ни има голям интерес. Досега не е съществувало подобно нещо“ –

категоричен е месарят, който чака международен патент.

алкохол от месо

Три са вкусовете – „кралска патица“, „стек“ и „мумбайско говеждо“. Спецификата на направата им е сваряването на месото в зеленчуков бульон. Сместа след това се пасира до получаването на пюре с консистенция на какаова напитка. После течността се разсипва в 330-милилитрови бутилки, които се стерилизират и са готови за продажба и консумация. Новите напитки могат да се съхраняват до една година в хладилник.

Предприемчивият месар Петер Класен споделя, че е измислил напитките от месо за хуманитарни мисии и за нуждите на армията. Рецептите си е разработвал в продължение на 3 години.

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg