Когато става въпрос за домакински задължения, вероятно много от дамите се чувстват отегчени. Това е най-осезаемо през летните месеци, когато има толкова много други развлечения навън. Разбира се, те няма как да бъдат пренебрегнати, но пък могат да бъдат доста по-лесни за изпълнение и дори приятни, когато знаете някои хитринки като тези, които ще Ви предложим. Бързо, лесно и полезно!
- Съхранете вече разрязаното авокадо свежо
Ако имате авокадо в хладилника, което сте разрязали и се чудите как да го съхраните без то да стане кафяво след няколко часа, решението е да го сложите в съд, заедно с четвърт глава лук. Така авокадото ще запази своята свежест.
- Отворете кокосовия орех бързо и без усилия
Пробийте дупка в черупката и излейте сока в чаша. Поставете кокосовия орех във фурната за около 10-15 минути на 400ºC. След като извадите, можете да отворите черупката без проблеми.
- Задръжте свежестта на нарязания лук в хладилника с масло
Просто намажете свежата част на разрязания лук с малко масло и оставете в хладилник – лукът ще запази своята свежест.
- Задръжте свежестта на бананите със стреч фолио
Просто изрежете краищата на обелката на банана и ги увийте в стреч фолио – така бананите остават свежи около 3-4 дни по-дълго от обикновено.
- Направете импровизиран капак за миксера
Ако Ви е омръзнало да се цапате до ушите всеки път, когато разбивате нещо с миксера, просто направете две дупки в средата на пластмасова чиния за еднократна употреба с диаметъра на бъркалките му.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
С тези трикове дрехите Ви ще останат свежи и цветни за по-дълго време
- Поправете пресоленото ястие
На всеки се е случвало да пресоли ястието – в такъв случай, сложете резен патладжан или картоф в него за 10-15 минути. Излишната сол ще бъде абсорбирана.
- Запазете свежестта на марулята и спанака с кухненска хартия
Просто измийте марулята и спанака и поставете в кутия на пластове. Между всеки ред сложете кухненска хартия. Тя ще абсорбира влажността и ще запази свежестта им.
Ако марулята, която сте купили е цяла, с непокътнати стъбла – поставете в купа, пълна с вода, а горната част завийте с найлонова торбичка.
- Направете домашни шоколадови стърготини с белачка за картофи
Ако имате нужда от шоколадови стърготини, а нямате под ръка – можете да направите такива с белачка за картофи от цял шоколад.
- Накъсайте пилешкото месо, без дори да се изцапате
Просто сложете в купа сварените пилешки гърди и пуснете миксера на най-ниската степен.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Тънкости и трикове за чистене на петна вкъщи
- Запазете зърнената закуска хрупкава
Понякога се случва да забравите отворена зърнената закуска и тя омеква. В този случай просто я сложете за 5-10 минути в загрята фурна на 375º.
Ако не сте сигурни за годността на яйцата, които сте купили, можете да проверите това като пуснете едно от яйцата в чаша или купа, пълна с вода. Ако яйцето е прясно, то ще потъне напълно и ако е много старо – ще остане на повърхността.
- Запазете вкуса на гъбите като ги почистите с влажна кърпа или мека четка
Никога не мийте гъбите под течаща вода, ако не искате вкусът им да се изгуби. Просто почистете с влажна кърпа и отрежете стъблата.
Използвайте оцет, за да почистите мазнината от кухненските съдове
Сложете малко оцет в тенджера с вода и оставете на котлона, докато започне да ври. След като сместа изстине напълно, потопете гъбата в нея и измийте мазните съдове, преди да използвате друг препарат.
- Сложете малко лимонов сок върху ножа, преди да режете лук
Лимоновият сок ще спре сълзите, причинени от лютия лук.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
15 невероятни приложения на пастата за зъби в бита
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!