15 трика и хитринки в кухнята за по-лесен живот

0

Когато става въпрос за домакински задължения, вероятно много от дамите се чувстват отегчени. Това е най-осезаемо през летните месеци, когато има толкова много други развлечения навън. Разбира се, те няма как да бъдат пренебрегнати, но пък могат да бъдат доста по-лесни за изпълнение и дори приятни, когато знаете някои хитринки като тези, които ще Ви предложим. Бързо, лесно и полезно!

трикове и хитринки в кухнята

 

  1. Съхранете вече разрязаното авокадо свежо

Ако имате авокадо в хладилника, което сте разрязали и се чудите как да го съхраните без то да стане кафяво след няколко часа, решението е да го сложите в съд, заедно с четвърт глава лук. Така авокадото ще запази своята свежест.

  1. Отворете кокосовия орех бързо и без усилия

Пробийте дупка в черупката и излейте сока в чаша. Поставете кокосовия орех във фурната за около 10-15 минути на 400ºC. След като извадите, можете да отворите черупката без проблеми.

  1. лукЗадръжте свежестта на нарязания лук в хладилника с масло

Просто намажете свежата част на разрязания лук с малко масло и оставете в хладилник – лукът ще запази своята свежест.

  1. Задръжте свежестта на бананите със стреч фолио

Просто изрежете краищата на обелката на банана и ги увийте в стреч фолио – така бананите остават свежи около 3-4 дни по-дълго от обикновено.

  1. Направете импровизиран капак за миксера

Ако Ви е омръзнало да се цапате до ушите всеки път, когато разбивате нещо с миксера, просто направете две дупки в средата на пластмасова чиния за еднократна употреба с диаметъра на бъркалките му.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

washing-351x185С тези трикове дрехите Ви ще останат свежи и цветни за по-дълго време

 

  1. Поправете пресоленото ястие

На всеки се е случвало да пресоли ястието – в такъв случай, сложете резен патладжан или картоф в него за 10-15 минути. Излишната сол ще бъде абсорбирана.

  1. Запазете свежестта на марулята и спанака с кухненска хартия

Просто измийте марулята и спанака и поставете в кутия на пластове. Между всеки ред сложете кухненска хартия. Тя ще абсорбира влажността и ще запази свежестта им.

  1. маруляЗапазете свежа марулята като я потопите във вода

 Ако марулята, която сте купили е цяла, с непокътнати стъбла – поставете в купа, пълна с вода, а горната част завийте с найлонова торбичка.

  1. Направете домашни шоколадови стърготини с белачка за картофи

 Ако имате нужда от шоколадови стърготини, а нямате под ръка – можете да направите такива с белачка за картофи от цял шоколад.

  1. Накъсайте пилешкото месо, без дори да се изцапате

 Просто сложете в купа сварените пилешки гърди и пуснете миксера на най-ниската степен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

как да изчистим петно от виноТънкости и трикове за чистене на петна вкъщи

 

  1. Запазете зърнената закуска хрупкава

 Понякога се случва да забравите отворена зърнената закуска и тя омеква. В този случай просто я сложете за 5-10 минути в загрята фурна на 375º.

  1. Проверете дали яйцата са пресни като ги сложите във вода

 Ако не сте сигурни за годността на яйцата, които сте купили, можете да проверите това като пуснете едно от яйцата в чаша или купа, пълна с вода. Ако яйцето е прясно, то ще потъне напълно и ако е много старо – ще остане на повърхността.

  1. Запазете вкуса на гъбите като ги почистите с влажна кърпа или мека четка

Никога не мийте гъбите под течаща вода, ако не искате вкусът им да се изгуби. Просто почистете с влажна кърпа и отрежете стъблата.

  1. ябълков оцет

    ябълков оцет

    Използвайте оцет, за да почистите мазнината от кухненските съдове

Сложете малко оцет в тенджера с вода и оставете на котлона, докато започне да ври. След като сместа изстине напълно, потопете гъбата в нея и измийте мазните съдове, преди да използвате друг препарат.

  1. Сложете малко лимонов сок върху ножа, преди да режете лук

Лимоновият сок ще спре сълзите, причинени от лютия лук.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

пастата за зъби, life hacks15 невероятни приложения на пастата за зъби в бита

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg