Ед Шийрън счупи няколко „Гинес“ рекорда

0

Най-актуалният британски изпълнител Ед Шийрън счупи няколко световни рекорда на „Гинес“ с най-новия си албум ÷ (Деление), който излезе в началото на март.

Третият студиен албум на британеца се превърна в най-бързо продавания поп албум във Великобритания на мъжки изпълнител, след като дебютира под №1 в престижната класация Top 40.

От диска ÷ (Деление) на Ед Шийрън са продадени повече копия в първата му седмица на пазара, отколкото всички останали албуми в Топ 500 на Великобритания взети заедно.

Освен това, 16 от хитовете на изпълнителя са били част от Топ 20 на островната държава, което го прави рекордьор и в този раздел.

Първият сингъл на албума – „Shape On You“, се превърна в най-теглената песен в платформата Spotify. Само за първото денонощие от качването й в началото на януари, са отчетени над 6 милиона сваляния. Този рекорд до момента се държеше от бой бандата One Direction и песента им „Drag Me Down“ – 4,75 милиона тегления през 2015 г.

Ед Шийрън стана и първият артист в света, който влезе с два дебютиращи сингъла в Топ 10 на класациите от двете страни на Атлантическия океан – „Shape of You“ и „Castle on the Hill“.

Това са само част от най-новите постижения на талантливия 26-годишен композитор и изпълнител, след като и предишния му албум – X (Умножение), също счупи редица световни рекорди на „Гинес“ при излизането си преди две години. Ед Шийрън обяви и своето турне през лятото и есента (юни – октомври) на 2017 г. в САЩ, на което той ще представи песните от актуалния си диск ÷ (Divide).

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg