91-годишна баба завърши висше образование

0

Казват, че човек се учи, докато е жив! Доказателството за това е 91-годишна тайландка, която се дипломира на тази преклонна възраст!

Кимлан Джинакул доказа, че получаването на образователен ценз е възможно дори и на нейните години, стига човек да има желание.

баба завърши висше

Жизнената баба е следвала прилежно в продължение на общо 10 години. Г-жа Джинакул взе успешно бакалавърска степен от университета Сукхотай Тхамматират в Банкок. На 10 август тя получи дипломата си от краля на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн.

баба завърши висше„Не учим ли, не четем ли, не знаем ли, няма да можем да общуваме помежду си и да разсъждаваме“ –

каза развълнувана пред медиите доайенката на студентите в Тайланд. Кимлан Джинакул благодари специално на монарха на за оказаното внимание, което ѝ е отделил.

Баба Килман има любопитна история – тя е от тайландската провинция Лампанг.

баба завърши висшеВ родния си град завършила едно от най-добрите училища. След това нейното семейство се преместило в Банкок, където се омъжила и родила 5 деца. Ето защо висшето образование не влизало в сметките ѝ.

Щом изгледала челядта си, Килман Джинакул решила да кандидатства в университет. Това направила на… 82-годишна възраст, но прекъснала следването си заради смъртта на една от нейните дъщери.

баба завърши висше

Три години по-късно, вече на 85, упоритата тайландска жена се върнала на студентската скамейка, но този път си тръгна като бакалавър по екология!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg