Успели българи дадоха личен пример на ученици от 15 СУ „Адам Мицкевич“ в София

0

Седем от най-известните имена в българската журналистика и лица на кампанията

„Успели българи дават личен пример“

гостуваха в 15 СУ „Адам Мицкевич“ на 5 май 2017 г. Инициативата се провежда под патронажа на столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова и има за цел да мотивира и вдъхнови децата да учат.

Любимците на зрителите, сред които Боби Ваклинов и Богомил Грозев (Nova TV), Ники Кънчев (Дарик радио), Кристина Кръстева (в. 24 часа), Костадин Филипов (delo.bg и sofia.topnovini.bg), Бояна Бояджиева – Дартс Нюз и Искрен Иванов (Мениджър „Образователни проекти“ във Vivacom), се срещнаха с ученици от столичното училище в район Надежда. Цел на инициативата бе децата да се запознаят с дейността на успелите хора в България, за да се вдъхновят от тях и да повярват в развитието си тук.

Популярните българи мотивираха учениците от 5 до 11 клас с разказите си от първо лице за своята активна и динамична работа и пътя им до тук. Те разказаха и спомени за своя ученически живот, както и изборът пред всеки от тях за посоката на развитие.

Проучване сред учениците показа кои са най-желаните професии, с които учениците искат да се срещнат, хората, на които да подражават. Най-предпочитаните професии са – журналист, водещ (телевизионен и радио), лекар, политик, музикант, актьор, мениджър, инженер и полицай. Кампанията среща учениците учениците с най-желаните от анкетата личности.

Delo.bg е медиен партньор на поредицата от събития в столични училища.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg