Аварията в метрото днес от първа ръка

0

Днес бе нещо като Черен петък, само дето беше понеделник и не продаваха стоки с 50% отстъпка.

Оставете настрана, че пак бе понеделник и както обикновено седмицата започна с доза носталгия по уикенда.

Оставете настрана умората от първия работен ден.

Оставете настрана  кучешкия студ навън и минусовите температури.

Оставете настрана тъпканицата в метрото сутрин и вечер, когато в час пик те прегазват както стадо говеда  изсъхналата слама под копитата им, докато всички говеда дружно се натъпкваме, настъпваме, изръчкваме, с извинителен поглед или гневно ръмжене, в недостатъчните сутрин и вечер вагони.

Оставете настрана това, което е ежедневие за нас.

Но не оставяйте настрана и не оставайте безразлични към днешния инцидент с метрото, който остави стотици пътуващи в неведение, какво точно се случва.

Какво точно се случи ли? Ще Ви кажа.

Имах нещастието да пътувам точно с метрото, което аварира днес. Тръгна от Бизнес парк София точно 17:34 ч по разписание. Всичко беше наред, докато машинистът изведнъж не наби спирачки преди да навлезе в метростанция Васил Левски.

Стоя няколко минути преди да навлезе в метростанцията. Навлезе бавно, пътниците през цялото време нямаха никаква информация какво се случва, въпреки че на всички им беше ясно, че нещо не е на ред този път. Никаква връзка с машиниста. Навлязохме в метростанция Васил Левски. Влакът стоя там 10-на минути, преди машинистът най-накрая да опита да осъществи контакт с притеснените пътници. На някой от поредните пъти контактът с купетата се получи, само дето информацията беше пълна дезинформираност.

Информираха ни не особено любезно, че има технически проблем и влакът ще тръгне със закъснение.

Вече закъснявах 15 минути. Видях, че и много други звънят припряно по телефоните.

В 18:15 ч аз лично вече бях съвсем наясно, че положението е трагично, и в никакъв случай няма да бъда навреме, за да взема детето си от детската градина не само навреме, но и в рамките на работното време на градината, оставаха ми още няколко метростанции и още 10-тина минути с автомобил, и то когато все още не е час пик.

Благодаря Ви, Метрополитен ЕАД, за пълната липса на адекватна реакция и подготвеност да евакуирате своите клиенти, за липсата на навременна информираност на пътуващите за положението, относно непредвидената ситуация, за техническата неизправност на гласовата уредба във вагоните, която накара притеснените пътници да се изсмеят гласно на закъснелите опити на машиниста да съобщи каквото и да било.

Благодаря Ви за всичко горенаписано, поради което моят 4-ри годишен син стана свидетел на океан агресия, излят от охраната на детското заведение, в което е записан, поради закъснението на неговия родител, да дойде и все пак да си го прибере. Благодаря поне на Вас за разбирането, че в час пик след работно време в центъра на столицата е изключително трудно да си хванеш свободно такси. Благодаря Ви за разбирането, че след като метрото остана недостъпно за стотици софийски поданици, автобусите пътуваха претъпкани, та чак не отваряха врати за новодошли.

Изключително много съм Ви благодарна за целия стрес, който днес преживях, докато незнаех какво се случва с влака, в който пътувам, ще тръгне ли изобщо този влак някога, за измръзването при минусови температури, докато правя неуспешни опити да спра такси и да си поръчам също (бре, всичките заети в следващия половин час), за обидните думи на охраната, чийто свидетел стана моето малко дете, което беше не по-малко притеснено и наранено точно в този черен понеделник.

Благодаря Ви! А сега искам морално обезщетение!

Държа официално да се извините на охраната на детското заведение, в което  е записано детето ми, че майка му не е лъжкиня, че метрото се е счупило (ще подам на Метрополитен ЕАД кое точно е заведението, ако изобщо проявят съвестност). Държа официално да се извините за закъснението на родителя на последното дете, взето на 05.12.2016, 30 минути след работното време на градината.

Тогава наистина ще Ви благодаря.

Дотогава няма нужда.

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg