Експлозия в метрото в Санкт Петербург, има жертви и ранени

0

Жестока експлозия в метрото в Санкт Петербург отне живота на 10 души, ранените са 47. Седем души са загинали на място, един е починал в линейка, а двама – в болница, съобщи руският министърът на здравеопазването Вероника Скворцова.

„39 души са хоспитализирани, двама от които са починали в приемното отделение, а шест от пострадалите са в тежко състояние. Състоянието на останалите е средно тежко“ –

каза още Скворцова.

Смята се, че експлозията е причинена от самоделна бомба, съдържаща шрапнел, съобщи РИА Новости. Взривът е избухнал във вагон между станциите „Технологичен институт“ и „Сенная плошчадь“, според източник от спешните служби в страната. Ръководителят на информационния център на Националния антитерористичен комитет Андрей Пржездомски каза, че засега се говори за неустановено взривно устройство, причинило експлозията.

Експлозия в метрото в Санкт Петербург

Снимки, публикувани в социалните медии показват тела, лежащи в непосредствена близост до взривения вагон.

Експлозия в метрото в Санкт ПетербургВсички станции на метрото са затворени. Пътниците, които са чакали подземния транспорт, са били евакуирани.

Руският президент вече е получил докладите от службите за инцидента. Той увери, че

„спецслужбите и правоохранителните органи работят и полагат всички усилия да установят причините и да направят пълна оценка на случилото се“.

Руското правителство разглежда всички възможни причини за взрива в метрото в Санкт Петербург, включително тероризъм.

„Градските власти, а ако трябва и федералните, ще вземат всички необходими мерки, за да окажат подкрепа на семействата на загиналите и пострадалите наши граждани“ –

добави Путин.

Експлозия в метрото в Санкт Петербург

сн. Ройтерс

Интерфакс съобщава, че неизбухнало взривно устройство е намерено на централната метростанция „Площад на въстанието“ в Санкт Петербург. Сигурността в града е повишена заради опасения от евентуални последващи атаки, заявиха от Националния антитерористичен комитет.

Eксплозията на метростанция „Сенная плошадь“ е терористичен акт, съобщи официално руската прокуратура, цитирана от руските информационни агенции.

Градската управа на Санкт Петербург обяви от утре 3-дневен траур заради трагедията.

BREAKING: St. Petersburg metro blast

BREAKING: St. Petersburg metro blast – SPECIAL COVERAGE

Posted by RT on Monday, April 3, 2017

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg