Рецепта за неустоимо вкусни пилешки гърди с пекан на Дафни Брогдън

0

Комедийна актриса, блогър, майка и телевизионна звезда – запознайте се с Дафни Брогдън!

рецепта за пиле с крокан н Дафни БрогдънВ собственото й шоу „Ястията на Дафни“ по Fine Living тя споделя тайните на своите лесни и вкусни семейни рецепти от дома си в Лос Анджелис.

„Рецептите са в главата ми преди да започна да експериментирам. Споделям ги със съпруга ми (известния готвач Марк Пийл – бел. ред.) и той е готов винаги да помогне. Спирам го обаче, когато се опита да направи някоя рецепта твърде сложна. Обичам лесните неща, защото съм майка, която готви на децата си“ –

споделя Дафни.

Една от любимите й е сочно печено свинско филе и сотиран лук, но днес ще Ви представи неустоимата рецепта за

пилешки гърди с пекан

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин, плюс още малко за намазване
4 парчета пилешки гърди, обезкостени и без кожа, разтворени като пеперуди
1 с.л. меласа, разбъркана с 2 с.л. топла вода /меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло. Продава се и на нашия пазар/
1 с.л. копър
Сол, черен пипер, прясно смлян
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, накълцани
1 купичка пекани, печени и нарязани
2 с.л. пресен естрагон, нарязан
3 с.л. лъжици олио
1 ч.ч. бяло вино
1 чаша пилешки бульон
200 гр. доматено пюре
¼ лъжица едро смлян червен пипер /може и лют/
Специални прибори: бамбукови шишове, чукче за месо.

Начин на приготвяне:

рецепта за пиле с крокан н Дафни БрогдънПокрийте дъската за рязане с готварско фолио и го поръсете със зехтин. Поставете пилешкото, завийте го във фолиото и като използвате чукчето за месо, начукайте филетата като направите месото равномерно дебело. Развийте месото и го намежате с меласата.

Щедро поръсете с копър, сол и пипер. /това ще бъде вътрешната страна на месото, което по-късно ще изпържите в тигана/. Покрийте отново с фолиото и оставете в чиния. Направете това и с останалите филета. Оставете в хладилника поне 1 час, а може да престои и цяла 1 нощ.

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна температура. Добавете лук, сол и черен пипер, и задушете, докато лука стане полупрозрачен/ около 5 минути/. Добавете чесъна и пекана и оставете на котлона още 2 минути. Добавете естрагона и разбърквайте още една минута.

Опитайте и добавете подправки, ако е необходимо. Свалете от котлона и оставете плънката да се охлади до стайна температура.

Отстранете фолиото от месото. Поставете парчетата на дъска за рязане с меласата нагоре.

Разделете плънката на 4. Поставете 1/4 плънка върху едната половинка от всяко парче пилешки гърди. Сгънете другата половина, за да затворите плънката. Използвайки бамбукови шишове, затворете отвора, така че да не излиза пънката.

Повторете процедурата с останалите пилешки гърди.

Загрейте олиото в голям тиган до средно висока температура. Добавете пълнените пилешки гърди и пържете, докато придобият златист цвят/около 3 минути на всяка страна/. Добавете виното, пилешкия бульон и доматеното пюре.

Като заври, намалете градусите на котлона, захлупете и оставете, докато месото омекне/около 8 минути/.

Прехвърлете пилешките гърди в чиния, извадете шишовете, покрийте с фолио и оставете „да почива“ около 5 минути.

През това време усилете градусите на котлона и оставете соса да ври. Добавете червения пипер и оставете, докато соса се сгъсти и намали с една трета /около 5 минути/.

Изсипете соса в каничка преди сервиране, защото той трябва да е топъл.

Предложение за сервиране:

Нарежете месото на парчета и го подредете в плато. Залейте го със соса. Сервира се веднага, като може да добавите сос отстрани на чинията.

 

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg