Лесна рецепта за вкусен домашен хляб без глутен

0

Хлябът е почти незаменима част от всекидневното ни хранене. Той може да бъде както много вкусен и полезен, така и много вреден и дори опасен за здравето ни.

Мисля, че няма смисъл да изреждаме многобройните видове хляб, които се предлагат в търговската мрежа. Безспорен факт е, че повечето от тях изглеждат добре и издържат по-дълго време, именно защото в себе си те съдържат редица вещества, които подобряват вида и удължават срока им на годност.

рецепта за хляб без глутен

Разбира се, че по-хубав от домашния хляб няма, но и често нямаме достатъчно време, за да приготвяме такъв вкъщи всеки ден. Поради тази причина

днес сме Ви подготвили една рецепта за домашен ароматен хляб без глутен, който се прави бързо и лесно и освен всичко друго е и много по-полезен от този в магазина.

Съставки за сухата смес:

  • 2 ч.ч. брашно от кафяв ориз
  • 1 ч.ч. царевично нишесте
  • 1 ч.ч. бадемово брашно
  • 4 скилидки чесън (смлени)
  • 2 чаена лъжица смлян розмарин
  • 1 чаена лъжица ксантанова гума
  • 1 супена лъжица морска сол

Смесете всички сухи съставки в купа и оставете настрана.

Съставки за мократа смес:

  • 2 чаши топла вода
  • 1 супена лъжица активна суха мая
  • 1 супена лъжица кокосова захар
  • 3 супени лъжици смляно ленено семе
  • ½ чаша зехтин
  • 2 супени лъжици агаве
  • 1 чаена лъжица ябълков оцет

Смесете водата, маята, кокосовата захар и лененото семе и оставете на топло за 10 минути. След като сместа се активира, добавете сухите съставки. Добавете зехтина, агавето и ябълковия оцет. Прехвърлете тестото в намазана тавичка и го покрийте. Оставете за половин час да втаса. Печете в предварително загрята фурна при 190 градуса в продължение на 25 до 30 минути.

Хлябът става чудесен – много вкусен и полезен. Всички видове безглутеново брашно, които са посочени в рецептата, можете да откриете във всеки магазин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лилав хляб - новата суперхранаЛилав хляб – първата тестена суперхрана в света

 

бял хлябСпрете да ядете хляб и бял ориз още сега! Ето защо

 

Филии, чипсПрепечените филийки хляб и прегорелите пържени картофи причиняват рак

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg