С тези френски десерти ще си оближете пръстите

0

Всички знаем колко романтична и колоритна може да бъде Франция. И дори никога да не сте посещавали тази страна, със сигурност сте наясно с поне половината от многото сладки изкушения, част от които ще Ви представим днес.

За какво се сещате, когато Ви попитат „Кой е любимият ти френски десерт“? Да.. и аз не бих могла да кажа само един. Безспорно обаче си представям малка, типично френска сладкарница с изискани малки маси и столове, много цветя, гледка към Айфеловата кула и аромат на вкусни палачинки или кифлички с кафе на закуска. А защо не и класическата френска нуга за разкош?

16 френски десерта, които задължително трябва да опитате

френската нуга няма нужда от представяне

РЕЦЕПТА за ФРЕНСКА НУГА

Нужни са Ви:

3 белтъка
280 грама захар
60 мл глюкоза
150 мл мед
50 грама сурови белени шамфъстъци
120 грама печени солени бадеми
120 грама сушени сини сливи
1 ванилия
краве масло

ПРИГОТВЯНЕ:

Загрявате 60 мл вода, глюкозата и захарта в съд на слаб огън за четвърт час, докато стане гъст сироп. Загрявате и меда докато се сгъсти на слаб огън. Две с.л. захар и белтъците разбивате до пухкав сняг. Към тях бавно прибавяйте, докато бъркате непрекъснато горещия мед и гъст сладък сироп. Не спирайте да разбивате на средна скорост десет минути. Постепенно добавете ванилията до получаването на гъста и лепкава смес. Добавете към белтъците шамфъстъците и бадемите, както и сливите, предварително нарязани на ситно. След което разбъркайте добре. Намажете с масло (много тънко) два пергаментови листа хартия. Разточете между тях сместа за нугата (не по-дебел пласт от два пръста). Оставете да стегне на хладно за шест часа, а за най-добър ефект – 12 часа.

Неслучайно Париж е наричан градът на любовта. Просто няма как да не се влюбиш. А за Вас – любителите на сладките изкушения, уверявам Ви, че там ще се чувствате в рая! Вижте и топ 16 на традиционно френските десерти, които задължително трябва да опитате, ако не сте.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Париж, най-скъпи градовеНепознатият Париж: тайните местенца в Града на любовта

 

Макарони

Това са малки слепени бисквити с мек крем, подобни на целувки, които са страхотни, защото можете да ги откриете в най-различни вкусове.

Френски лимонов пай

Този десерт е изключително освежаващ и не толкова сладък. Заслужава си да бъде опитан.

Крем брюле

Това е пухкав яйчен крем, покрит с тънък слой сладък карамел. Едно от най-удовлетворяващите неща, когато опитвате този десерт е напукването на карамела, докато стигнете до нежния крем.

Палачинки

И разбира се, любимите, познати на всички тънки палачинки по френска рецепта. Страхотни са, защото можете да гарнирате с всичко, което пожелаете.

Шоколадово суфле

Един от най-трудните за приготвяне десерти е тази шоколадова еуфория. Питате защо? Сигурна съм, че всеки, който го е приготвял знае – това е кексче, което за да е перфектно трябва да бъде с хрупкава коричка и мека, разливаща се сърцевина. Сервира се най-често в комбинация с ванилов сладолед или плодове.

Мадлени

Тези възхитителни малки маслени сладки са толкова пухкави и ароматни, че не можете да им устоите. В сравнение с шоколадовото суфле, те са доста по-лесни за приготвяне.

Шоколадово меренге

Това са вкусни, хрупкави сладки отвън и леко дъвчащи вътре. Страхотни!

Клафути

Това е сладкиш с плодове, най-често с череши, но винаги може да импровизирате.

Тарт Татен

Този карамелизиран ябълков пай с хрупкава коричка ще Ви достави истинско удоволствие.

Шоколадов мус

Пухкав шоколадов крем, поднесен с плод и мента – какво повече му трябва на човек.

Еклери

Кой не обича пресни домашни еклери, пълни с пухкав яйчен крем…мм

Френски шоколадов кейк

Шоколадов кейк – има ли нужда от повече думи. Това е най-традиционния десерт, който всяка френска домакиня може да приготви. Той има хрупкава коричка, пухкава сърцевина и вкус на шоколад.

Палачинки Сузет

Този десерт представлява палачинки фламбе в сос, който е направен от масло, карамел и портокал.

Куин Аман

Това е торта от регион Бретан със захарна коричка и маслено тесто.

Френски ябълков пай

Любимата бабина френска рецепта. За разлика от американския, френският ябълков пай има много по-тънка и хрупкава коричка и резенчета ябълки.

Еклер „Париж брест“

Този сладкиш представлява бутер сандвич пълен с пухкав крем – неповторимо вкусово изживяване!

 

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg