Руски бижутери пускат златен Калашников за 9 май

0

Руската компания Caviar, специализирана в декорации на смартфони и други луксозни изделия, обяви че ще пусне златен автомат „Калашников“ за най-върлите колекционери. Изработката на оръжието бижу е по повод Деня на победата – 9 май. Колекционерите ще са щастливи да попълнят експозициите си с ювелирното изпълнение на автомат „Калашников АК-47“ и пистолет „ТТ“ (на заглавния колаж), украсени и гравирани със злато, съобщават от пресслужбата на бижутерския бранд.

В съобщението не се уточнява дали оръжието ще е действащо и кога е точната дата за пускането му в продажба.

Корпусът на пистолетът ТТ ще бъде украсен с златни елементи, а също така със злато ще бъдат декорирани спусъкът и цевта. Оръжието ще бъде украсено с допълнителни релефни гравировки – растителни орнаменти, повтарящи наградата на маршал Георги Жуков и ще има надпис „Победа“.

Автомат АК-47 във версията на Caviar ще бъде издържан в черно-златна гама. Корпусът на оръжието ще е покрито с гравировки в традиционния национален стил.

Цената на ексклузивния ТТ е 184 000 рубли (около 2 950 евро), а на бутиковия автомат Калашников  – 399 000 рубли (около 6 400 евро).

Бижутерският бранд вече има опит в работата си с оръжие. На 23 февруари Caviar пусна луксозната модификация на пистолет Макаров. Компанията е основана от италианския бижутер Илие Джакомети, който представи първият декориран смартфон през 2001 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

оръжията на знаковите исторически убийстваПрезидентският калибър – част 1

 

оръжията на знаковите исторически убийстваПрезидентският калибър – част 2

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg