Добромир Банев представи „Аз съм в другото такси“ – проза за красивите неща от живота

0

Избраната зала за представяне на новата книга на Добромир Банев не успя да побере всички любители на творчеството му в навечерието на Св. Валентин. Най-нетърпеливата публика беше в залата доста преди началото, а в уречения час опашката от почитатели беше стигнала до фоайето.

Добромир Банев представи шестата си книга "Аз съм в другото такси"„Аз съм в другото такси“ е шестата книга на Добромир Банев, а според нумерологията шест е числото на любовта.

Да, това е книга за любовта, за всичките й форми, превъплъщения и предизвикателства.

И да, този път не е поезия, а включва

кратка проза за красивите неща от живота, за преживяното или за онова, което мечтаем да ни се случи.

Редактор на книгата е великолепната и неповторима Маргарита Петкова. Тя откри вечерта, представяйки „Аз съм в другото такси“ като

„книга за любов, тъй като утре е празник на любовта и книга за вино, защото утре е празник на виното”.

И добави: „Завиждам Ви, че ще прочетете сега книгата, защото аз вече съм я чела няколко пъти, а тръпката да я четеш за първи път е невероятно преживяване”.

Добромир Банев представи шестата си книга "Аз съм в другото такси"

Издателят от „Персей“ Пламен Тотев изрази радостта си от срещата с почитателите на автора. Добромир Банев сподели радостта си, че е заобиколен от слънчеви хора, които не се свенят да изразяват съкровените си чувства и да бъдат себе си. Представи „Аз съм в другото такси“ като настолна книга със страници, които ще прелиствате винаги и навсякъде.

Авторът прочете няколко от любимите си откъси от книгата, а насладата от четенето на останалите истории остави на любимата си публика. След премиерата почитателите на Банев търпеливо чакаха реда си, за да може всеки, който беше успял да си купи екземпляр от книгата, да получи лично посвещение с автограф.

Добромир Банев представи шестата си книга "Аз съм в другото такси"

Освен интересни истории, в книгата има и прекрасни фотографии, дело на талантливата Ивелина Чолакова, които са естествен декор на разказите.

Любов, таксита, срещи и раздели – истински истории, които може да преживеете с книгата на Добромир Банев „Аз съм в другото такси“ .

Ето и едно от кратките, но изключително въздействащи произведения от нея:

Точка

Ти ще си причина за всяко мое завръщане. Тук, където звук и тишина съществуват в симбиоза. Тук, където вятърът гали водата, а водата непрекъснато доставя радост на вятъра, въпреки че е уморена да бъде галена. Тук, където въздухът подклажда огъня, а огънят оставя дробовете ни без въздух. Тук, където можем да се обичаме, напук на всички изтрещели хора, които се правят на влюбени. Ти си причината да съществувам. Ти си причината да имам молитви. Ти си причината да осъзнавам всяка секунда, всяка минута, всеки час, всички следващи часове, в които предстои да докажем, че сме по-големи от Вселената, защото имаме право на любов и се обичаме неподражаемо. Тук, където свършва Млечния път, за да продължим двама през джунгли, пустини, океани и непознати галактики.

Ти ще си причината за всичко, което ме прави жив. Точка.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg