3 неиздавани песни на Дейвид Боуи бяха качени в интернет в деня, в който щеше да навърши 70 (видео)

0

Последните студийни записи на британската музикална легенда Дейвид Боуи бяха качени за свободно теглене в iTunes като подарък за неговите почитатели на 8 януари – денят, в който той щеше да навърши 70 години. Миниалбумът „No Plan“ включва 3 неиздавани парчета – едноименното „No Plan“, „Killing a Little Time“ и „When I Met You“, както и хитовата песен „Lazarus“ от последния албум „Blackstar“ на Дейвид Боуи.

Дейвид Боуи нови песни

Дейвид Боуи почина два дни, след като навърши 69 г. Юбилейният и последен в кариерата диск №20 на покойния музикален идол – „Blackstar„, излязъл навръх рождения му ден изобилства с необичайни за натюрела му препратки към последния му земен миг и смъртта.

Дейвид Боуи има в колекцията си неизброими награди, включително и „Грами“. През 2004 г. сп. „Ролинг стоун“ го постави на 39-о място в списъка на 100-те най-велики рок-музиканти на всички времена и на 23-о място в класацията на 100-те най-велики певци на всички времена.

Дейвид Боуи нови песни

Вдовицата на музиканта Иман почете годишнината от рождението му – 8 януари, споделяйки в сайта Инстаграм нарисуван на ръка портрет на Боуи като малко момче. Няколко дни по-рано 61-годишната Иман качи на сайта своя черно-бяла снимка заедно с Дейвид Боуи, на която двамата се прегръщат на плаж.

Почитатели, приятели и бивши сътрудници на Боуи са се събрали на благотворителен концерт в Лондон в неделя вечер, с който отбелязаха датата от рождението му. „Celebrating David Bowie“ се състоя в Брикстън, Южен Лондон – родното място на музикалната икона. В проявата, организирана от холивудския актьор Гари Олдман, участваха приятели и бивши музиканти от групата на Дейвид Боуи. Сред тях са били кийбордистът Майк Гарсън и китаристът Ърл Слик.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg