Галя Щърбева и Лора Крумова в полет „Комбина“

0

Две от най-обичаните лица от екрана – Лора Крумова и Галя Щърбева са двигателят на неделното предаване „Комбина“ от 17.00 ч. по Нова ТВ. Двете освен партньори в професията, са и най-добри приятелки в живота. Лора и Галя непрекъснато са заедно – в началото в нюзрума на Нова телевизия, след това всяко лято на караваните им на къмпинг „Градина“, а след като родиха първите си деца, създадоха и свой екип покрай проекта „Комбина“.

Лора Крумова, Галя Щърбева, КомбинаИзненадващо за мен – двете нямат общ полет със самолет, нещо, което обещаха, че ще променят съвсем скоро. Улавям Галя и Лора заедно, в процеса на подготвяне на поредното им предаване. С удоволствие се съгласиха да си поговорим за полети и самолети. Двете си спомниха не само за едни от най-комичните им преживявания във въздуха, но и за най-инфарктните моменти високо в небето…

Лора Крумова, Галя Щърбева, КомбинаЛора Крумоважурналист

delo.bg: Какво си спомняш за първия си полет със самолет?

ЛК: Моят първи полет със самолет беше с правителствена делегация по времето на мандата на Иван Костов. Нямам спомен за мястото, но това, което си спомням е, че беше време, в което се пушеше в самолетите и вътре, в пътническия салон беше като димна завеса. Пушеше се, поркаше се, а бях съвсем млад репортер и бях като застреляна през цялото време. Това беше първият ми полет, но след това съм имала много.

delo.bg: Ти беше репортер с ресор „Външно министерство“. До къде си пътувала най-често?

ЛК: Най-много съм пътувала до Либия във връзка със задържаните български медицински сестри. Всеки път, за да стигнем до Джамахирията летяхме първо до Амстердам, след което се прекачвахме за Либия, защото нямаше директен полет и беше като сблъсък на цивилизации общо взето. Иначе инциденти на борда не съм имала. Един единствен път като пътувах за Либия имаше силна турбуленция, хората се хващаха за ръце… Но пък аз тогава бях в много странно състояние на духа и на мен това ми харесваше.

delo.bg: Харесвала ти е турбуленцията в онзи момент?!

ЛК: В онзи момент – да! Явно съм искала точно турбуленция!

delo.bg: Най-впечатляващото и най-отчайващото ти пътуване?

ЛК: Най-приятно беше като пътувах за Щатите, навръх рождения ми ден, на 19.08.2003 година. Тогава се качих на едни от най-големите самолети в целия свят. Лайнерите бяха доста интересни. Вътре в тях се чувстваш като в отделна държава. Бях в шок, никога не се бях качвала на такова чудовище. Най-кофти съм пътувала с военен хеликоптер. С него обиколихме 3-4 държави. Летяхме със Соломон Паси, той беше на някакво балканско посещение. По-идиотското беше, че вътре не може да се чуеш с останалите пасажери, тоалетна нямаше – мисля, че имаше само някаква кофа. Тогава Иван Гарелов беше шеф на новините по Нова ТВ и ми беше казал:

„Довечера имам предаване, искам да вземеш интервюта с тримата външни министри, които са там на 3-те държави.“

Общо взето скачаш в движение и почваш да гониш някакви хора да ги пресрещаш… Беше ужасно това нещо като преживяване.

delo.bg: Как свърши всичко?

ЛК: Получи се, но беше на косъм.

Лора Крумова, Галя Щърбева, Комбина

delo.bg: Как стигна до Беслан, където беше изпратена да отразиш една от трагедиите на века – убийството на 344 цивилни, сред които 186 деца от чеченски терористи през септември 2004 г.?

ЛК: До Беслан пътувахме със самолет с хуманитарни помощи, но при връщането на същото летище докараха оцелелите. Те трябваше да пътуват от там за Москва. Всъщност летището, което беше едно поле в нищото, беше осеяно с линейки, вътре бяха всички деца и близки. Така успяхме да се срещнем с оцелелите и близките на жертвите. Общо взето, доста емоционални преживявания…

Лора Крумова, Галя Щърбева, КомбинаГаля Щърбеважурналист

delo.bg: Галя, кога летя за първи път със самолет?

ГЩ: Моят първи полет беше при започването ми в телевизията. Бях на 19 години. Летях с правителствения самолет за Букурещ по времето на Иван Костов. Полетът беше доста кратък. Но ако трябва да разкажа нещо, което няма да забравя това е пътуването ми от Канарските острови. Спомням си, че в нощта преди да летим обратно за София, сънувах, че ми падат 7 зъба. А според съновниците като ти падне зъб на сън означава, че ще умре някой. Най-идиотското беше, че ние бяхме точно 7 души, които пътувахме на връщане от Канарските острови. Аз бях на ръба да се откажа, защото изведнъж ме обзе тежка параноя: „Ето, край! 7 зъба – 7 човека…“ Но, тръгнахме… И на всяко подрусване във въздуха, на всяка незначителна турбуленция, започвах да гледам истерично и да си мисля, че всеки момент ще паднем.

Лора Крумова, Галя Щърбева, Комбина

delo.bg: Ти сподели ли съня си с другите шестима души?

ГЩ: Не, не го споделих. Майка ми беше с нас – само на нея. Иначе, имам един брутален полет до Атина. Това беше най-кошмарното ни пътуване. Имаше нечовешка турбуленция. Стюардесите се побъркаха да тичат след разпиляната храна и да успокояват хората. Имаше една жена, която вече си четеше молитвите до мене. Аз бях убедена, че нещо ще се случи. Ние не слизахме плавно, както се случва при кацането. Направо самолетът пропадаше. Задържа се – пропада, задържа се – пропада… Бях убедена, че ще се размажем. При друг такъв тежък полет се оказа, че Младен Михалев – Маджо е в самолета, който явно много се страхуваше да лети. През цялото време го виждах как се моли и си казах: „Ето в такива ситуации някакви мъжаги, изпечени мутри и те се…, та аз ли…“ От тогава пътувам без проблеми!

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


Коментирай в Delo.bg